Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Na Kopah se je pretrgala jeklenica, poškodovana dva smučarja

Na vlečnici Pahernik se je 44-letni smučar huje poškodoval, 38-letnik pa lažje. Direktor upravljalca smučišča Boštjan Paradiž je redkobeseden.
Fotografija je simbolična. FOTO: promocijsko gradivo.
Fotografija je simbolična. FOTO: promocijsko gradivo.
V. U.
7. 2. 2022 | 12:44
7. 2. 2022 | 13:54
1:42

Včeraj je na smučišču na Kopah prišlo do nesreče, v kateri sta bila poškodovana dva smučarja, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Pretrgala se je jeklenica na vlečnici Pahernik, v nesreči se je 44-letni smučar huje poškodoval, 38-letni smučar pa lažje.

Vzrok pretrganja jeklenice še ni znan, policisti danes nadaljujejo z ogledom prizorišča nesreče, in sicer ob sodelovanju inšpektorja za žičniške naprave.

Direktor podjetja Vabo, ki upravlja smučišče, Boštjan Paradiž je za STA povedal, da vse naprave na smučišču redno pregledujejo. »Jeklenica se je strgala iz nekega tehničnega momenta, ki ga ni bilo moč predvideti. Tudi ta naprava je bila pregledana, imela je obratovalno dovoljenje, opravljen tehnični pregled, tako da kaj drugega zaenkrat ne znam povedati. Najverjetneje je šlo za neko tehnično okvaro, ki jo zdaj skupaj z inšpektorjem raziskujemo,« je dejal.

Dodal je, da je poškodovana smučarja reševalna ekipa na smučišču takoj oskrbela.

Smučišče Kope danes normalno obratuje. »Naprava Pahernik je do nadaljnjega zaprta. V času, dokler ne saniramo napake, bomo poskrbeli za vmesno povezavo za smučarje,« je še povedal Paradiž.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine