Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Moški pred izolsko bolnišnico z žepnim nožem zabodel varnostnika

61-letni Izolan se je pred urgentnim blokom bolnišnice sprl in stepel z varnostnikom, ki ga je pred tem pospremil iz prostorov bolnišnice.
Varnostnik je bil hudo telesno poškodovan, vendar ni v smrtni nevarnosti. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Varnostnik je bil hudo telesno poškodovan, vendar ni v smrtni nevarnosti. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Nataša Čepar, M. P. V.
17. 4. 2023 | 15:10
17. 4. 2023 | 19:30
2:14

Pred bolnišnico Izola je v nedeljo pozno popoldne moški z žepnim nožem zabodel varnostnika, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper. Policisti so ugotovili, da se je 61-letni moški, doma iz Izole, pred urgentnim blokom bolnišnice sprl in stepel z varnostnikom, ki ga je pred tem pospremil iz prostorov bolnišnice.

Med pretepom sta oba padla po tleh, nato pa je moški 53-letnega varnostnika zabodel z žepnim nožem. Varnostnik je bil hudo telesno poškodovan, vendar ni v smrtni nevarnosti.

Pri tem je bil lažje poškodovan tudi 61-letnik, ki so ga v bolnišnici oskrbeli in ga nato odpustili v domačo oskrbo, so še pojasnili na PU Koper. Policisti proti njemu vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja hude telesne poškodbe. 

Po besedah direktorja izolske bolnišnice Radivoja Nardina dogodek ni ogrožal zaposlenih in pacientov. Napadalec ni bil pacient in tudi ni prišel nikogar obiskat v bolnišnico. Varnostnik pa ga je pospremil ven v skladu s pravili. 

Izolsko bolnišnico je pred skoraj sedmimi leti doletela huda tragedija, ko je pacient smrtno ustrelil zdravnika Luisa Guillerma Martineza Bustamanteja, nato pa še policista Iva Žnidarčiča. Ranjen je bil še en policist, na koncu pa je umrl tudi napadalec.  Nardin je pojasnil, da je za varnostne razmere v bolnišnici poskrbljeno v skladu z vsemi normativi, ki jih redno posodabljajo, da pa žal vseh dogodkov ni mogoče predvideti.  Varnostnik pa je po njegovih besedah že v domači oskrbi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine