Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Migrante so odkrili v gozdu, na tovornjaku in na vlaku

Afganistanec v kontejnerju je zaradi dehidracije potreboval zdravniško pomoč.
 FOTO: Roman Šipić/Delo
 FOTO: Roman Šipić/Delo
Jože Pojbič
30. 8. 2019 | 10:39
2:09
Maribor - Na območju policijske uprave Maribor so v zadnjih 24 urah kar šestkrat imeli opravka s tujci, ki so na različne načine, a vedno ilegalno prispeli v Slovenijo. Najprej so včeraj popoldan ormoški policisti v gozdu med Šalovci in Obrežem naleteli na skupino štiriintridesetih tujcev, državljanov Pakistana, Bangladeša in Indije. Med njimi je deset Pakistancev že letos aprila ilegalno prišlo v Slovenijo na območju Črnomlja, a jih je policija takrat vrnila na Hrvaško. Tudi tokrat bodo skupaj z ostalimi vrnjeni čez mejo.
 

Dehidriranega so odpeljali reševalci


Na železniškem terminalu na Teznem v Mariboru pa bi se za osem Afganistancev ilegalna pot skoraj končala tragično. Na srečo je turški voznik tovornjaka slišal trkanje v kontejnerju, ki ga je pripeljal na terminal, in je o tem obvestil policijo. Ti so našli omenjenih osem skritih Afganistancev, ki so bili v zabojniku že dva dni, zato so bili že v slabem stanju in dehidrirani. Enega izmed njih so morali z reševalnim vozilom prepeljati v UKC Maribor, kjer so ga oskrbeli in potem odpustili. Tudi ta skupina bo predvidoma še danes vrnjena na Hrvaško.

Prav tako na tovornjaku so se skrivali še štirje Afganistanci, ki so jih s pomočjo merilca CO2 in detektorja srčnega utripa odkrili policisti na mejnem prehodu Gruškovje. Seveda jih bodo vrnili čez mejo.
 

Z vlakom čez Slovenijo


Z vlakom iz Ljutomera pa sta poskušala Slovenijo prepotovati dva Sirijca, ki sta v Slovenijo ilegalno prišla na ljutomerskem območju, tu vstopila na vlak in se pripeljala do Ormoža, kjer so ju odkrili ormoški policisti. 

Samo z globo pa jo je odneslo osem Poljakov, ki so pri Paradižu v dveh avtomobilih mejo prestopili na kraju, kjer ni mejnega prehoda in s tem storili prekršek. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine