Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Med divjanjem po pločniku voznik ubil štiri ljudi, tudi majhnega otroka

Voznik je dirkal po cestišču, nato pa zapeljal v ograjo, ki je obdajala bližnje gradbišče, in pristal v parku.
Policisti so zaradi razjasnitev okoliščin dogodka zaslišali več prič. FOTO: Reuters
Policisti so zaradi razjasnitev okoliščin dogodka zaslišali več prič. FOTO: Reuters
A. I.
7. 9. 2019 | 10:07
7. 9. 2019 | 12:48
2:02
V Berlinu se je včeraj zvečer zgodila huda prometna nesreča, v kateri so umrli trije odrasli in otrok, star od tri do štiri leta. Med mrtvimi je voznik avtomobila, je potrdila berlinska policija. Še trije ljudje so poškodovani.

Nesreča se je zgodila v centru nemške prestolnice, ko je voznik porscheja okrog sedme ure zvečer zaradi prevelike hitrosti zapeljal na pločnik. Voznik je dirkal po cestišču, nato pa zapeljal v ograjo, ki je obdajala bližnje gradbišče, in pristal v parku. 

Zaradi hudih poškodb so ga prepeljali v bolnišnico, kjer je kasneje umrl. Sopotnici so prav tako odpeljali v bolnišnico. Avtomobil je bil po trčenju povsem uničen.



Tiskovni predstavnik policije Thilo Cablitz je povedal: »Sodeč po trenutnih dokazih gre za prometno nesrečo in ne za namerno dejanje. Ko smo prispeli na kraj dogodka, je bil to pogled, poln groze.« Domnevajo, da je nekaj oseb ob trčenju vrglo iz avtomobila. 

Nemški Bild sicer poroča, da je za volanom sedel moški srednjih let, ob njem sta bili sopotnica in majhna deklica, stara okrog šest let. Policisti so zaradi razjasnitev okoliščin dogodka zaslišali več prič. Med mrtvimi naj bi bila poleg voznika še starejša ženska in že omenjeni otrok.

Na mesto hude nesreče je prispela gasilska enota s 40 dežurnimi gasilci. Policisti so že zavrnili navedbe, da naj bi šlo za nelegalne dirke z avtomobili. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine