Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

Mafijca na begu izdala ljubezen do kuhanja in tetovaž

Interpol je Marca Ferena Clauda Biarta iz Italije aretiral na podlagi kuharskih videov, ki jih je objavljal na youtubu v daljni Dominikanski republiki.
'Ndrangheta velja za eno najmočnejših skupin organiziranega kriminala, ker nadzira večino kokaina, ki prihaja v Evropo. FOTO: Reuters
'Ndrangheta velja za eno najmočnejših skupin organiziranega kriminala, ker nadzira večino kokaina, ki prihaja v Evropo. FOTO: Reuters
V. U.
30. 3. 2021 | 07:49
30. 3. 2021 | 08:22
1:32
Italijanski policisti so včeraj na milanskem letališču Malpensa nestrpno pričakovali Marca Ferena Clauda Biarta, pripadnika ‘Ndranghete, ki je bil zaradi obtožb, ki so se nanašale na prepovedane droge – na tihotapljenje kokaina iz Italije na Nizozemsko –, že od leta 2014 na begu.

image_alt
Stric, Volk in Ožemalnik na sodišču


S pomočjo Interpola, konkretno programa I – CAN (v izvirniku Interpol cooperation against ‘Ndrangheta), so ga odkrili v Dominikanski republiki, ključni indic, ki je pripeljal do njegovega neprostovoljnega povratka v Italijo, pa je bila objava njegovih kuharskih sposobnosti na youtubu.

Kot piše Il Messaggero, so 53-letnega Biarta v mestu Boca Chica v Dominikanski republiki aretirali 24. marca, in sicer zato, ker je z ženo na youtubu ustvaril kanal, namenjen italijanski kuhinji.

FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock


Objavil je številne kuharske videe. Kamera moškega, ki je pripravljal jedi, ni nikoli posnela v obraz, a so ga lahko prepoznali zaradi njegove druge ljubezni, tiste do tetoviranja. Identificirali so ga na podlagi tatujev.

To ga je privedlo do neprostovoljnega vkrcanja na letalo v Santo Domingu. Italijanski policisti so ga aretirali takoj, ko je stopil na italijanska tla.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine