Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Krave stale med ostanki trupel goved, ki so razpadala

Lastnica krav, ki so zaužile PVC-folijo in poginile, je s tožilstvom podpisala sporazum o priznanju krivde.
Odvetnica Irma Pavlinič Krebs in Katarina Valentar, ki obžaluje, da ni pravočasno poklicala veterinarja. FOTO: Mojca Marot
Odvetnica Irma Pavlinič Krebs in Katarina Valentar, ki obžaluje, da ni pravočasno poklicala veterinarja. FOTO: Mojca Marot
25. 1. 2024 | 16:57
25. 1. 2024 | 16:58
4:29

V nadaljevanju preberite:

Osem mesecev zaporne kazni, ki jo bo lahko odslužila z delom v splošno korist, so včeraj izrekli nekdanji novinarki Koroškega radia Katarini Valentar zaradi primera mučenja živali, ki je odmevalo v javnosti. Še pred izrekom kazni je obtožena na sodišču kruto dejanje obžalovala in se pokesala.

Precej hitro se je namreč včeraj zaključilo iskanje resnice o obtožbi tožilstva, da je naklepno mučila živali. Že nekaj dni prej je namreč s tožilstvom podpisala sporazum o priznanju krivde, tako da je bil izrek kazenske sankcije včeraj le še formalnost.

Obtožnica ji je očitala, da je kot nosilka dejavnosti na kmetiji v Podgori od januarja do marca lani najmanj 22 govedom, pretežno pasme nemški angus, različnih spolov in starosti, po nepotrebnem povzročala trpljenje, ker ni poskrbela za ustrezno veterinarsko pomoč živalim, ki so zaradi tega, ker niso imele dovolj hrane, zaužile PVC-folijo silažnih bal in ta je ostala v njihovem vampu.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine