Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Jelinčiča toži razžaljeni kriminalist

Kriminalist in policijski sindikalist zahteva pet tisoč evrov odškodnine.
Zmago Jelinčič Plemeniti je sodišče zapustil dobre volje v družbi zagovornika Mirana Poliča. FOTO: Tomica Šuljić
Zmago Jelinčič Plemeniti je sodišče zapustil dobre volje v družbi zagovornika Mirana Poliča. FOTO: Tomica Šuljić
3. 10. 2023 | 18:58
3. 10. 2023 | 18:58
3:18

V nadaljevanju preberite:

Na ljubljanskem okrajnem sodišču se je danes nadaljevala pravda, ki jo je proti nekdanjemu poslancu in predsedniku SNS Zmagu Jelinčiču Plemenitemu sprožil višji kriminalistični inšpektor Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) in policijski sindikalist Mitja Gregorc.

Prvaka SNS toži za pet tisočakov odškodnine zaradi kršitve osebnostnih pravic, kar naj bi Jelinčič storil na izredni seji državnega zbora septembra 2020.

Jelinčič je takrat govoril o razmerah na NPU, pri tem pa je omenil skupino policistov, ki naj bi preganjali politike, ter naštel nekaj imen, med njimi tudi toženčevo. A že med sejo je Jelinčič poudaril: »Govorim domnevno.«

Po seji, je včeraj pričal tožnik Gregorc, ga je o dogajanju v državnem zboru obvestil sodelavec. »Niti ena beseda ne drži ali pa je vzeta iz konteksta, za katerega Zmago Jelinčič ve, da ni resničen,« je pričal Gregorc. Ta naj bi zaradi politikovih izjav čutil »šok, stres, razbijanje srca«. Dejal je, da ni spal in da se še danes občasno zbuja sredi noči. »Vsaj en mesec,« je opisal trajanje teh tegob, pol leta pa da ni šel nikamor.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine