Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Črna kronika

Grozil in streljal, predal se je šele policijskemu pogajalcu

Tožilstvo za 50-letnega Vasjo Čotarja predlaga izrek varnostnega ukrepa obveznega psihiatričnega zdravljenja.
Na kraj so prihiteli tudi policisti z dolgocevnim orožjem in pogajalec. FOTO: PU Koper
Na kraj so prihiteli tudi policisti z dolgocevnim orožjem in pogajalec. FOTO: PU Koper
29. 8. 2024 | 05:00
4:17

V nadaljevanju preberite:

Priznani kraški vinar, 50-letni Vasja Čotar, ki se je pred dobrimi tremi meseci z očetovo šibrovko odpravil na strelski pohod, je še vedno v priporu. Tožilstvo zoper njega ni vložilo obtožnice, temveč je podalo predlog za izrek varnostnega ukrepa obveznega psihiatričnega zdravljenja.

Sodišče o predlogu, kot so nam odgovorili v uradu predsednice okrožnega sodišča v Kopru Samante Nusdorfer, še ni odločalo. Če bo ta pravnomočen, vinarju ne bo treba v zapor. Obvezno se lahko zdravi in varuje v zdravstveni ustanovi ali pa na prostosti. Čotarju je sicer zaradi povzročitve splošne nevarnosti še pred kratkim grozilo večletno življenje za rešetkami.

Petdesetletnik je obtožen po drugem odstavku 314. člena kazenskega zakonika: »Kdor z eksplozivom ali drugim nevarnim dejanjem in sredstvom, z namenom izsiljevanja, zastraševanja, prisiljenja k storitvi ali opustitve nekega drugega dejanja, maščevanja ali pridobitve premoženjske ali nepremoženjske koristi sebi ali komu drugemu, načrtuje, poskusi ali izvede nevarno dejanje, pri katerem je ali bi bila ogrožena varnost ljudi ali premoženja večje vrednosti, se kaznuje z zaporom od enega do osmih let.«

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine