Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Črna kronika

22-letnik si je po trojnem umoru sodil sam

S hladnim in strelnim orožjem je pokončal tri ožje sorodnike, stare 26, 56 in 60 let. Motiv za dejanje še ni znan.
FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Š. J.
10. 11. 2020 | 07:26
10. 11. 2020 | 15:50
2:16
Policisti na območju Janč obravnavajo smrt štirih ljudi, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Po prvih znanih okoliščinah je 22-letnik s hladnim in strelnim orožjem tako hudo poškodoval sestro in starša, stare 26, 56 in 60 let, da so na kraju umrli. Po intervenciji in vstopu v objekt so policisti poleg pokojnih na kraju našli še mrtvega osumljenca. 

Regijski center za obveščanje je v ponedeljek okoli 21. ure na pomoč poklicala 26-letna oseba in prijavila nasilno vedenje brata. Kmalu zatem je policijo poklical še 22-letnik, ki je povedal, da je umoril svojo družino in da je oborožen, je v izjavi za javnost povedal vodja oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Ljubljana Valter Zrinski.  

Torkovo jutro na Jančah, potem ko je odjeknila novica o trojnem umoru. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice
Torkovo jutro na Jančah, potem ko je odjeknila novica o trojnem umoru. FOTO: Dejan Javornik/Slovenske novice


Policisti so bili po klicih napoteni na kraj dogodka, aktivirali pa so tudi policiste specialne enote, ki so na kraju dogodka ugotovili, da so bile žrtve umorjene s hladnim in strelnim orožjem. Po zdaj zbranih podatkih si je 22-letnik s strelnim orožjem, ki je bilo legalno v lasti 60-letnika, domnevno sodil sam. Motiv za dejanje še ni znan. 

Osumljeni doslej ni bil obtožen nobenega kaznivega dejanja, prav tako na policiji nimajo podatkov, da bi znotraj družine obstajal kakšen spor, je še pojasnil vodja oddelka za splošno kriminaliteto. Kriminalistična preiskava še poteka, ogled kraja dogodka sta opravili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka. Kot je še poudaril, na policiji zbirajo obvestila, predvsem pa želijo ugotoviti motiv za dejanje.

»V obdobju epidemije koronavirusa na policiji ne opažamo večjih odstopanj pri tovrstnem družinskem nasilju,« je še na vprašanje novinarke odgovoril Zrinski.

Telefonske številke za podporo v duševni stiski. INFOGRAFIKA: Delo
Telefonske številke za podporo v duševni stiski. INFOGRAFIKA: Delo


Posnetek izjave:

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine