Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nedelo

Ne dovolimo, da gre desetletje truda in dela v nič

Z zakoncema Kochavy, dobrojedcema in ustanoviteljema Odprte kuhne, največje kulinarične prireditve pri nas, o krizi v gostinstvu in o boljših časih.
Običajno se novo poglavje njune zgodbe o uspehu začne tako, da pride Lior domov in reče: »Imam eno idejo ...« FOTO: Jure Eržen
Običajno se novo poglavje njune zgodbe o uspehu začne tako, da pride Lior domov in reče: »Imam eno idejo ...« FOTO: Jure Eržen
14. 2. 2021 | 15:00
17:23
Alma in Lior Kochavy sta dobrojedca, celo spoznala sta se ob hrani v indijski Goi. Ker Alma rada kuha, Lior pa se za štedilnikom ne znajde, je imel, ko je nekaj tednov ostal sam doma, hudo krizo. Še dobro, ker se je iz stiske lačnega človeka rodila ideja za kuhinjo na svežem zraku, kjer lahko najdeš vse najboljše, kar ponuja slovenska gastronomija. Zadeva je danes znana daleč prek naših meja. Alma in Lior sta vmes družino povečala za dva mala kuharja in postala odlična promotorja slovenske kulinarike, njun »tretji otrok«, Odprta kuhna na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, pa svojevrstna turistična atrakcija, ki jo je sloviti Guardian uvrstil med 21 stvari, ki jih v 2021 ne smete zamuditi.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine