Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Zanimivosti

Kreativno nad tone presežkov hrane

V socialnem podjetju Allium so si zamislili mini tovarno za predelavo manjših količin zelenjave v trajnejše izdelke – Zgledi po svetu
V kuhinji podjetja Allium na tržnici v ljubljanskih Mostah zaposleni že nekaj let pripravljajo sveže zelenjavne juhe, solate in slane pite, ki jih dostavljajo v delovna okolja, povezana s hrano.&nbsp;FOTO: Jože Suhadolnik<br />
&nbsp;
V kuhinji podjetja Allium na tržnici v ljubljanskih Mostah zaposleni že nekaj let pripravljajo sveže zelenjavne juhe, solate in slane pite, ki jih dostavljajo v delovna okolja, povezana s hrano.&nbsp;FOTO: Jože Suhadolnik<br /> &nbsp;
12. 11. 2020 | 12:00
12. 11. 2020 | 12:15
8:56

V nadaljevanju preberite: 


V proizvodnji hrane, s kmetijsko vred, v Sloveniji nastane približ­no 10.800 ton ali osem odstotkov odpadne hrane. Del te količine bi lahko rešili, če bi sezonske presežke, ki nastajajo v kmetijstvu, predelali v okusne jedi. To je eden od namenov mini tovarne, ki so si jo zamislili v socialnem podjetju Allium.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine