V socialnem podjetju Allium so si zamislili mini tovarno za predelavo manjših količin zelenjave v trajnejše izdelke – Zgledi po svetu
Galerija
V kuhinji podjetja Allium na tržnici v ljubljanskih Mostah zaposleni že nekaj let pripravljajo sveže zelenjavne juhe, solate in slane pite, ki jih dostavljajo v delovna okolja, povezana s hrano. FOTO: Jože Suhadolnik<br />
V nadaljevanju preberite:
V proizvodnji hrane, s kmetijsko vred, v Sloveniji nastane približno 10.800 ton ali osem odstotkov odpadne hrane. Del te količine bi lahko rešili, če bi sezonske presežke, ki nastajajo v kmetijstvu, predelali v okusne jedi. To je eden od namenov mini tovarne, ki so si jo zamislili v socialnem podjetju Allium.
Celoten članek je na voljo le naročnikom.
Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.
NAROČITE Obstoječi naročnik?Prijavite se
Komentarji