Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Zanimivosti

Kreativno nad tone presežkov hrane

V socialnem podjetju Allium so si zamislili mini tovarno za predelavo manjših količin zelenjave v trajnejše izdelke – Zgledi po svetu
V kuhinji podjetja Allium na tržnici v ljubljanskih Mostah zaposleni že nekaj let pripravljajo sveže zelenjavne juhe, solate in slane pite, ki jih dostavljajo v delovna okolja, povezana s hrano.&nbsp;FOTO: Jože Suhadolnik<br />
&nbsp;
V kuhinji podjetja Allium na tržnici v ljubljanskih Mostah zaposleni že nekaj let pripravljajo sveže zelenjavne juhe, solate in slane pite, ki jih dostavljajo v delovna okolja, povezana s hrano.&nbsp;FOTO: Jože Suhadolnik<br /> &nbsp;
12. 11. 2020 | 12:00
12. 11. 2020 | 12:15
8:56

V nadaljevanju preberite: 


V proizvodnji hrane, s kmetijsko vred, v Sloveniji nastane približ­no 10.800 ton ali osem odstotkov odpadne hrane. Del te količine bi lahko rešili, če bi sezonske presežke, ki nastajajo v kmetijstvu, predelali v okusne jedi. To je eden od namenov mini tovarne, ki so si jo zamislili v socialnem podjetju Allium.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine