Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zanimivosti

Gault & Millau je odločil: Top slovenske gostilne so ...

Kulinarični vodnik je za najboljši razglasil Hišo Franko in Gostilno pri Lojzetu
Côme de Chérisey, predsednik Gault &amp; Millau International, Valter Kramar, Hiša Franko,Tomaž Kavčič, Gostina pri Lojzetu, Bine Volčič in Alma Kochavy.<br />
Foto Karina Cunder
Côme de Chérisey, predsednik Gault &amp; Millau International, Valter Kramar, Hiša Franko,Tomaž Kavčič, Gostina pri Lojzetu, Bine Volčič in Alma Kochavy.<br /> Foto Karina Cunder
21. 11. 2018 | 10:20
21. 11. 2018 | 12:18
2:23
To pa je gneča pri vrhu: Gostilna Pri Lojzetu in Hiša Franko sta dobili popolnoma enako, med vsemi najvišje število točk (17,5) v razvrstitvi slovenskega vodnika Gault & Millau – včeraj zvečer so predstavili prvo izdajo.

Štiri kuharske kape, kot v tem mednarodnem vodniku označujejo kakovost gostiln, pa so dobile še Hiša Denk (Kungota), Ošterija Debeluh (Brežice), Restavracija Mak (Maribor) in Strelec (Ljubljana). Tudi te z enakim številom točk (17).

Končno smo ga dočakali ... bolj ljudski kulinarični vodnik od Michelinovega.<br />
Foto Voranc Vogel
Končno smo ga dočakali ... bolj ljudski kulinarični vodnik od Michelinovega.
Foto Voranc Vogel


Največji aplavz na včerajšnji podelitvi, ki je bila v veliki dvorani hotela Union v Ljubljani, sta požela Tomaž Kavčič z Zemona in Igor Jagodic. Ta skromni, prijazni, delovni šef kuhinje v restavraciji Strelec na Ljubljanskem gradu je bil namreč razglašen za chefa leta.


Bolj ljudski kot Michelin


Vodnik Gault & Millau predstavlja 130 gostiln in restavracij z vse Slovenije, poleg njih pa ima še obsežen del s predstavitvami vinskih kleti in celo malih pivovarjev. Ta rumeni vodnik je bolj »ljudski« kot njegov rdeči, Michelinov konkurent in tako na koncu najdemo tudi vodnik po dobrih vinskih kleteh, malih pivovarnah ter razvrstitev 50 popularnih »zbirališč«.

Nagrajenci večera<br />
Foto Voranc Vogel
Nagrajenci večera
Foto Voranc Vogel


Razglasili so tudi natakarja leta (Matic Šubic, Maxim) ter izpostavili in nagradili zanimiva imena z raznih področij, ki sestavljajo celovito zgodbo slovenske kulinarike: za prispevek k razvoju sodobne slovenske kulinarike Janeza Bratovža (JB), za chefa prihodnosti so razglasili Davida Vračka (Mak), mladi talent je Mojmir Marko Šiftar (Evergreen), chefinja, ki zastopa tradicijo, pa je Meta Repovž (Gostilna Repovž).

Več jutri v Delu in v soboto v Nedelu.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine