Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Generacija+

Jožef Krečič: Beli kruh je najbolj okusen, ko ga ni

Od kemijskega tehnologa, pekovskega strokovnjaka do zgodovinarja
»Ne, kruh nikoli ni enak, ker ni industrijsko blago, saj ga pomagajo narediti kvasovke, ki so živa materija. Te počnejo približno tisto, kar od njih pričakujemo, ne pa natanko tistega,« pravi Jožef Krečič. FOTO Brane Maselj
»Ne, kruh nikoli ni enak, ker ni industrijsko blago, saj ga pomagajo narediti kvasovke, ki so živa materija. Te počnejo približno tisto, kar od njih pričakujemo, ne pa natanko tistega,« pravi Jožef Krečič. FOTO Brane Maselj
Brane Maselj
15. 10. 2024 | 14:00
15. 10. 2024 | 14:16
15:00

V nadaljevanju preberite:

Jožef Krečič je eden tistih, ki še dolgo po upokojitvi nadaljujejo z delom. Kruh in testenine je okušal vse življenje, a se jih ni nikoli preobjedel, pravi Jožef Krečič, ki je v ajdovskem Mlinotestu nekoč skrbel za pekarstvo. Danes 76-letni Ajdovec raziskuje preteklost podjetja, vpeto v širšo zgodovino industrijskega razvoja na Vipavskem in ob tem odpira nova vprašanja lokalne zgodovine.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine