Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Razno

Knjižni sejem se seli na Gospodarsko razstavišče

Letošnja že 38. izvedba sejma bo potekala med 22. novembrom in 4. decembrom.
Po dveh letih bo ponovno v živo. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Po dveh letih bo ponovno v živo. FOTO: Voranc Vogel/Delo
6. 6. 2022 | 15:51
6. 6. 2022 | 19:21
1:39

Organizatorji vsakoletnega knjižnega sejma so sporočili, da se sejem letos seli tja, ker se je pred 50 leti začel. Po dveh letih izvedbe največjega slovenskega knjižnega dogodka na spletu se bomo ljubitelji knjig končno srečali v živo.

»Letošnji knjižni sejem bo poseben zaradi več razlogov. Najprej, sejem se vrača tja, kjer je 10. novembra 1972 pravzaprav začel svojo pot, na Gospodarsko razstavišče,« so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji sejma iz Gospodarske zbornice Slovenija. Dolga leta je sejem potekal v Cankarjevem domu.

Pojasnili so, da so se za selitev odločili, ker bodo tako imeli na razpolago več razstavnih površin in boljše poslovne pogoje, sejem bo lažje izvesti v hibridni obliki, sam dogodek pa bodo obravnavali tudi kot svojevrstno generalko pred največjih sejmom na svetu v Frankfurtu, kjer se bo Slovenija prihodnje leto predstavila kot država gostja.

Letošnja izvedba sejma bo posvečena stoletnici rojstva Ele Peroci, ene največjih slovenskih otroških pisateljic in pesnic, pričakujejo do 30.000 obiskovalcev.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine