Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Ocene

Ocenjujemo: Klavdij Tutta: Slikarske diagonale

Do poetičnih reinterpretacij magičnih, mitskih in iracionalnih podob lahko vsak dostopa po svojih afinitetah in interpretacijskih zmožnostih.
Ena od odlik na Ptuju predstavljenega opusa Klavdija Tutte je možnost branja del na zelo različnih ravneh.

FOTO: Promocijsko gradivo
Ena od odlik na Ptuju predstavljenega opusa Klavdija Tutte je možnost branja del na zelo različnih ravneh. FOTO: Promocijsko gradivo
4. 5. 2023 | 06:23
5:33

V nadaljevanju preberite:

Slikarske diagonale variirajo med otroško neposrednostjo, repetitivnostjo (čeprav so variacije pravzaprav zelo različne), filigranskimi detajli, matematično natančno preračunano visoko formo, improvizacijo in mirójevsko živopisnostjo, skratka gre za nekakšne halucinantne fantazmagorije z različnimi ideogrami, ob njih pa so vendarle vedno znova izpostavljene jasno razpoznavne arhetipske mediteranske ikonografije z morjem, cipresami, čolni, jadrnicami, pomoli in svetilniki. In natančno modeliranimi miniaturnimi portreti, ki so praviloma razvidni šele ob podrobnem ogledu, kar ob vsej razigrani spontanosti in navidezni neobveznosti daje slikam določeno dodatno identifikacijsko razsežnost in globino sicer večinoma ploskovito in dvodimenzionalno zasnovanih podob.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine