Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Knjiga

Živa književnost

Pred Društvom ŠKUC v Ljubljani, od danes do prihodnjega petka.
Utrinek z lanske Žive književnosti. FOTO: arhiv Društva ŠKUC
Utrinek z lanske Žive književnosti. FOTO: arhiv Društva ŠKUC
V. U.
8. 6. 2018 | 06:00
1:48
Živa književnost, s katero v Društvu ŠKUC literaturi in glasbi tradicionalno odprejo vrata in ju delijo z mimoidočimi pred lastnim sedežem na ljubljanskem naslovu Stari trg 21, bo od danes do prihodnjega petka nagovarjala z zaporedno številko izdaje 25.

Tokratni festival bo razprl krila z otvoritvenim večerom – vsi se bodo začeli ob 20. uri – s predstavitvijo nemško-slovenske prevajalske delavnice. Na njem bodo pesniki Hendrik Jackson, Jana Putrle Srdić, Rike Scheffler, Sonja vom Brocke, Vesna Liponik in Uroš Prah prebirali poezijo, ki so jo prevedli v okviru skupnega raziskovanja pomenov, večer pa bo vodil Brane Mozetič.
 

Sodobne interpretacije tradicije ljudske glasbe


Zatem bo uvodni glasbeni nastop pripadel Bogdani Herman in Tomažu Rauchu, vokalistki in multiinštrumentalistu, ki si delita ljubezen do sodobnega interpretiranja tradicije ljudske glasbe. Pred večernimi nastopi bo vse festivalske dni – vselej z začetkom ob 18. uri – znova dostopen vzporeden program za otroke, uvod v to serijo, naslovljeno O'živela knjiga, pa bo danes pripadel lutkam in predstavi Prva ljubezen avtorja Braneta Mozetiča v izvedbi ŠKUC gledališča.

Sledil bo pogovor z ustvarjalci, napovedana pa je tudi delavnica Nevene Aleksovski na temo Ilustracija. V dneh festivala bosta v Galeriji Škuc dostopni še razstavi 33 let zbirke Aleph – kako se je kalila slovenska literatura! in Tipografski Cankar z izborom plakatov Marka Drpića.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine