Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Knjiga

Novi primer Cormorana Strika

V prevodu je izšla Nemirna kri, peta knjiga iz uspešne detektivske serije.
V televizijski seriji BBC nastopata Tom Burke kot Cormoran Strike in Holliday Grainger kot Robin Ellacott. FOTO: BBC
V televizijski seriji BBC nastopata Tom Burke kot Cormoran Strike in Holliday Grainger kot Robin Ellacott. FOTO: BBC
19. 10. 2021 | 09:05
19. 10. 2021 | 09:08
5:56

V nadaljevanju preberite:

Priljubljenost kriminalk ponovno narašča, skorajda ni pisatelja, ki se ne bi poskusil v tem žanru. Pred časom se je tega lotila tudi J. K. Rowling, ki je zaslovela in obogatela s serijo sedmih debelih knjig o vzporednem svetu čarovnikov s Harryjem Potterjem na čelu. Kriminalno serijo izdaja pod imenom Robert Galbraith.

Ko je julija 2007 izšel (za zdaj) zadnji del serije o Harryju Potterju, si je britanska pisateljica zaželela premora in sprememb. Čez nekaj časa je napovedala, da pripravlja roman za odrasle. Tako je leta 2012 izšel roman Nadomestne volitve, ki ponuja vpogled v delovanje politike in družbe ter govori o pomenu najstniških let za človekovo oblikovanje.

Že naslednje leto je pod imenom Robert Galbraith izšel njen prvi detektivski roman Klic kukavice, o nekdanjem vojaškem policistu Cormoranu Striku, ki je med intervencijo v tujini izgubil nogo. V nekem intervjuju leta 2005 je izjavila, da bi najraje vse naslednje knjige pisala pod psevdonimom, vendar bi novinarji to verjetno razkrili v nekaj sekundah.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine