Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Zvok big banda je priljubljen

V petek bo v jazz klubu na Ljubljanskem gradu nastopila zasedba z Obale Big band Bend it!
Big band Bend it! v akciji. Foto arhiv zasedbe
Big band Bend it! v akciji. Foto arhiv zasedbe
22. 1. 2019 | 12:00
22. 1. 2019 | 12:09
1:35
Lansko pomlad so primorske glasbenice prišle na idejo, da bi imele big band. Fantje, domačini iz Marezig, so jim priskočili na pomoč in jim zagotovili prostor za vaje, prve notne zapise in izkušnje. Umetniško vodenje novega big banda je prevzel priznani saksofonist Lovro Ravbar (LeeLooJamais) in tako se je oblikovala zagnana skupina »banditk in banditov«, ki skupaj ustvarja dobrega pol leta.

Zasedba, ki jo sestavljajo saksofonisti Jaka Birsa, Lara Frank, Mateja Filipič, Matevž Krašna, Christophe Cesson in Taja Pajmon Rak, pozavnisti Iztok Babnik, Eva Boškin, Veronika Hribar, Hajdi Bizilj in Uroš Podhostnik, trobentači Jure Drobnjak, Tine Pavel Svetina, Matej Guzelj in Gašper Selko, kitarist Erik Jurjevčič, baskitarist Igor Bržan, za bobni sedi David Morgan, za klavirjem pa Martin Stepančič in Zarja Zrinski, se bo ta petek ob 21. uri predstavila v Ljubljani.
Orkester je julija debitiral z nastopom na festivalu big bandov MareziJazz, občinstvo pa je navdušil z energičnostjo in opaznim uživanjem v skupnem muziciranju. Zasedba žanrsko ni omejena, saj izvaja tako preverjene klasike swinga in pop rocka kot avtorske skladbe, ki so za zdaj predvsem dirigentovo delo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine