Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Večer bluesa z Zdenko Kovačiček

Jutri bo nastopila v ljubljanski kavarni Slamič.
Zdenka Kovačiček ima značilen vokal.
Zdenka Kovačiček ima značilen vokal.
29. 1. 2019 | 09:30
29. 1. 2019 | 09:38
1:40
Zdenka Kovačiček velja na Hrvaškem za eno najpomembnejših glasbenih osebnosti, dobro jo poznajo tudi na širšem območju nekdanje skupne države. Glasbeno kariero je začela pri trinajstih letih v duu Hani, se nato odpravila v svet in nastopala po najrazličnejših klubih.

Pela je z znanimi glasbeniki z vsega sveta. Kmalu se je zaljubila v jazz, blues in soul. Stilsko je bila vedno široka, tako je med drugim sodelovala tudi s težkometalnim triom Nirvana. Njihova največja uspešnica je bila skladba Klik tema broj 1, s katero so osvojili občinstvo na Boom festivalu leta 1973 v Ljubljani.

Že kot deklica, pri petih letih, je nastopala v gledališču. Pozneje se je občasno vračala na gledališke deske, vendar je gledališko žilico izživljala tudi z glasbenimi nastopi. Zadnje čase je občinstvo doma in v tujini navduševala z glasbeno-gledališko predstavo, biografijo znamenite ameriške pevke Janis Joplin, ki je bila njena velika vzornica.
Od leta 2016 Kovačičkova sodeluje z osemčlansko zasedbo Greenhouse Blues Band, s katero bo jutri zvečer v kavarni Slamič izvedla zimzelene melodije, kot so Is You Is, Georgia On My Mind, Let The Good Times Roll, Allright OK, svoje uspešnice Žena za sva vremena, Vrati se u moje dane, Mali crni brat in tudi izbrane pesmi Janis Joplin.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine