Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Trije večeri, 22 nastopajočih in 10.000 obiskovalcev

Na Gori rocka ne bo nobenih okolju škodljivih plastičnih materialov, pač pa se bodo potrudili (p)ostati ekološko usmerjen glasbeni dogodek. 
Gora rocka v treh dneh privabi okrog 10.000 obiskovalcev. FOTO: Sani Može
Gora rocka v treh dneh privabi okrog 10.000 obiskovalcev. FOTO: Sani Može
A. I.
20. 6. 2019 | 08:34
20. 6. 2019 | 08:50
4:01
Festival, ki je vseh 15 let svojega obstoja odvisna od pridnih rok okrog 240 prostovoljcev, je tik pred vrati. Letošnja, 15. izdaja Gore rocka bo na Šentviško goro med 27. in 30. junijem znova privabila kup rockovskih imen – najbolj zveneča med njimi bodo Peter Lovšin, Siddharta, Tabu, Magnifico in avstrijska ska pank zasedba Russkaja.
 
Kot vsako leto bo znova poskrbljeno za vse, ki bodo na Šentviški gori ostali tudi čez dan – organizatorji pripravljajo veliko športnih tekmovanj, družabnih iger in kulturnih dejavnosti, da bolj ali manj spočitim obiskovalcem ne bo (preveč) dolgčas.

»Na festival prihajajo stand-up komiki Gašper Begant, Jan Kreuzer, Jan Tomažič - Jankič in Andrej Težak - Tešky, pripravljamo poseben rock 'escape room', obiskovalcem bo na voljo bazen, organizirali bomo tudi turnirje v odbojki in nogometu,« so v povabilu na Goro rocka zapisali organizatorji. Kot vsa leta znova ponujajo brezplačno kampiranje v neokrnjeni naravi Šentviške planote, ki daje festivalu izjemno naravno kuliso. 



»Vsi, ki smo vpeti v organizacijo festivala, smo prostovoljci in ne gledamo le na finančno plat izpeljave dogodka. Pomembno nam je, da se imajo najprej prostovoljci kar se da super. Če uživajo prostovoljci, bodo uživali tudi nastopajoči. Glasbeniki bodo to dobro energijo nato prenesli na oder in poskrbeli, da se bodo imeli super tudi obiskovalci, ti pa se bodo na Šentviško goro z veseljem vračali. Krog je tako lepo sklenjen,« je ob lanski Gori rocka povedal Nicolas Vanek, ki se z ekipo, nad katero bedi Jernej Kenda, istega načela drži tudi letos. 
 
Treba je omeniti, da se bodo tokrat prostovoljci, teh je vsako leto okrog 250, še posebej potrudili zadostiti ekološki noti festivala. Od 27. do 30. junija tako ne bodo imeli nobenih okolju škodljivih plastičnih materialov, ki v naravi razpadajo sto let ali več.

»Pijačo bomo točili izključno v biorazgradljive, okolju prijazne kozarce vseh dimenzij, narejene večinoma iz koruznega škroba. Kavo bomo s sladkorjem mešali z lesenimi palčkami, koktajle pa srkali s posebnimi slamicami. Uporabljali bomo tudi biorazgradljive plastenke za vodo,« so pojasnili.

Organizatorji Gore rocka obiskovalcem nudijo brezplačno kampiranje. FOTO: Pija Šarko
Organizatorji Gore rocka obiskovalcem nudijo brezplačno kampiranje. FOTO: Pija Šarko

 

Zbrali že skoraj 140.000 evrov

 
Gora rocka je pred petnajstimi leti nastala na ideji zasnovati dobrodelni glasbeni festival, ki bo posameznikom ali skupinam polepšal življenje na planoti ali širše, in temu se tudi letos niso izneverili. Izkupiček bo, kakor tudi vsa prejšnja leta, namenjen lokalni skupnosti, posameznikom, potrebnim pomoči, in dobrodelnim ustanovam. Lani so zbrali dobrih 28.000 evrov in jih namenili za projekt Botrstvo ter nakup defibrilatorja na bližnjih Pečinah.
 
Ob tem ni nezanemarljiv podatek, da so od začetka skupno podarili skoraj 140.000 evrov. Ta številka se bo letos zagotovo znatno povišala, saj je Goro rocka in pridne prostovoljce podprl kolesar Primož Roglič, ki je festivalu podaril svoj podpisani dres. Dražili ga bodo med 24. in 29. junijem, vse informacije o dražbi pa na spletni strani Gore rocka sporočili ob njenem začetku.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine