Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Repetitor ropotajo po Ljubljani

Beograjski eksplozivni trio na tridnevni turneji po glavnem mestu. 
Repetitor so atrakcija hrupa.<br />
FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Repetitor so atrakcija hrupa.<br /> FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Zdenko Matoz
17. 5. 2019 | 10:00
17. 5. 2019 | 10:08
2:19
Po sinočnjem koncertu ene največjih zvočnih atrakcij z območja Balkana, ki je bil v Klubu Gromka, sledita še današnji v Gala Hali in jutri v Orto baru. V Gala Hali bodo grmeli skupaj z Escape-ism (US), Lime Crush (AT), v Orto baru pa z Gazorpazorp (RS).  
 
Ob desetletnici prvega nastopa skupine Repetitor pri nas se je garažna post-punk atrakcija Repetitor vrnila v ljubljanske klube s tremi zaporednimi koncerti – po vzorcu nepozabnih in razprodanih tridnevnih turnej v Beogradu in Zagrebu. Vsak večer je samostojno poglavje s premešanimi seznami pesmi in različnimi predskupinami. Zasedba, ki po koščkih osvaja svet, pa se kljub obsežni festivalski kilometrini najbolj ugodno še naprej počuti ravno v intimnejši atmosferi klubskih prostorov, iz oči v oči s svojo publiko. Prav njihov klubski pristop h grajenju razpoloženja je ključni faktor, ki njihove koncerte naredi unikatne, najsi bo pred več tisoč ljudmi v praški 02 Areni ali stotnijo preznojenih mladcev v beograjski Kvaki 22.
 
Na koncertu v Gala Hali bodo ozračje ogrevali Escape-ism – projekt vsestranskega ameriškega posebneža Iana Svenoniusa, pevca in vodje zasedb The Make-Up, Chain and the Gang, Nation Of Ulysses, pisatelja, režiserja, voditelja pogovornih oddaj in nasploh vsestranskega in lucidno-kontroverznega avtorja; ter avstrijski Lime Crush – prikupen mutant Teen Beat, X-Ray Spex, Shonen Knife in Die Tödliche Doris s pridihom zelene, rumene in sveže.
 
Na koncertu v Orto baru bo ozračje ogrevala četverica beograjskih mladcev Gazorpazorp, ki ima ime po planetu iz animirane serije Rick & Morty, ki v svoji glasbi prepleta elemente hrupnega roka, post punka in nasploh garažnega rocka tako iz anglo-ameriške kot tudi jugoslovanske tradicije. Ob logičnih vplivih bendov Repetitor in Metz so tu tudi asociacije na zasedbe tipa The Jesus Lizard, Nirvana in Joy Division.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine