Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Glasba

Pristnejši si, če poješ v svojem jeziku

V Cankarjevem domu bo Dominik Bagola - Balladero jutri predstavil svoj tretji album Neon srce. Posnel ga je s cvetoberom domačih in tujih glasbenikov.
Ob predstavitvi albuma Neon srce v Cankarjevem domu se bo Dominiku Bagoli - Balladeru na odru pridružil nabor vrhunskih glasbenikov. FOTO: Črt Piksi/Delo
Ob predstavitvi albuma Neon srce v Cankarjevem domu se bo Dominiku Bagoli - Balladeru na odru pridružil nabor vrhunskih glasbenikov. FOTO: Črt Piksi/Delo
15. 4. 2023 | 07:00
15. 4. 2023 | 10:06
6:00

V nadaljevanju preberite:

Balladero je umetniško ime Dominika Bagole, klavirskega kantavtorja iz Prekmurja, ki že desetletje prepleta klavirski indie pop z udarnimi rockovskimi rifi in prefinjenimi baladami. Njegova besedila so osebnoizpovedna kot tudi družbenokritična. 

Pravi, da je otrok generacije MTV in da je bilo zanj petje v angleščini samoumevno. S spremljevalno zasedbo je veliko nastopal po svetu, od Londona do Niša. »Zaradi narave moje glasbe se mi je zdelo, da bom lahko imel več koncertov v tujini, če bom pel v angleščini. Vendar mi je seveda ustvarjanje v slovenščini še najbolj blizu. Prvo pesem sem napisal v prekmurščini, odprem jo z verzi Puno vsega, puno čega, če bi moja skuza bila zlato, te bi jaz lehko kamorkoli šol. Prvi album je imel eno slovensko pesem, drugi dve, na tretjem pa so v slovenščini vse. Vsekakor si bolj pristen, če poješ v svojem jeziku,« je poudaril Bagola.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine