Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

K večnemu počitku so ga pospremili z baklami in pesmijo (FOTO in VIDEO)

Pokopan je v družinski grobnici, kjer sta tudi njegova mama in oče.
Povsod, kjer se poslavljajo od Oliverja Dragojevića, je dolga vrsta žalujočih. FOTO: Reuters
Povsod, kjer se poslavljajo od Oliverja Dragojevića, je dolga vrsta žalujočih. FOTO: Reuters
A. V.
1. 8. 2018 | 16:56
2. 8. 2018 | 11:23
2:22
Po večdnevnem žalovanju je danes pogreb hrvaškega glasbenika Oliverja Dragojevića. Pokopali so ga na Korčuli, pogreb pa je potekal v družinskem in prijateljskem krogu. Okoli sedme ure zvečer mu je klapa še zadnjič zapela pesem Vela Luka.



Kljub temu so v Velo Luko – kraj, kjer se je rodil – prišli številni ljubitelji Oliverjeve glasbe, prav tako bi se radi legendarnemu rojaku poklonili mnogi domačini, zato so lokalne oblasti organizirale posebno regulacijo prometa.


 

Ob pokopu so prižgali bakle


V zadnji uri pred pogrebom je iz Splita prispelo še več žalujočih, pokopališče sv. Roka pa je povsem polno. Med množico je tudi nekdanji košarkarski zvezdnik Dino Rađa.

V čast dalmatinskemu glasbeniku je violončelist Stjepan Hauser, član dua 2Cellos, izvedel instrumentalno izvedbo pesmi Moj galebe. Dragojević je v preteklosti večkrat sodeloval s 2Cellos.

Malce čez sedmo uro zvečer so Oliverja položili k večnemu počitku. Štirje mladeniči so takrat prižgali bakle in jih dvignili visoko v zrak. Pokopan je v družinski grobnici, kjer sta tudi njegova mama in oče.


 

Še nikoli toliko obiskovalcev


Ko so včeraj v Velo Luko prepeljali posmrtne ostanke Oliverja Dragojevića, je bilo na obali približno tri tisoč ljudi. Dolga vrsta je bila tudi pred vpisom v žalno knjigo, obenem so vse zastave spustili na pol droga.

Iz Vele Luke tudi poročajo, da še nikoli v svojem mestecu niso imeli toliko obiskovalcev in estradnikov, domačih in tujih, starih in mladih, ki so vsi prišli samo zato, da se zadnjič poslovijo od Oliverja.





Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine