Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Hamo & Tribute 2 Love - Pokončno naprej

Rockovska zasedba navdušuje s svojim četrtim zvočnim izdelkom. 
Hamo & Tribute 2 Love ostajajo zvesti sebi in občinstvu. Foto Marko Alpner
Hamo & Tribute 2 Love ostajajo zvesti sebi in občinstvu. Foto Marko Alpner
26. 10. 2019 | 06:00
26. 10. 2019 | 15:20
2:26
Ovitek albuma 4K. Foto arhiv založbe
Ovitek albuma 4K. Foto arhiv založbe
Hamo & Tribute 2 Love

4K
Šal, 2019
 
Nov zvočni izdelek Matevža Šaleharja in njegove zaljubljene bande Tribute 2 Love, je zanimiv preplet zvočne preteklosti in sedanjosti. Uvodni riffi v uvodni skladbi Pomlad obudijo spomine, vsaj nekaterim, na najlepše odboje skupine Led Zeppelin. S čimer ni nič narobe. Ni ga glasbenika, ki ne ustvarja brez vplivov. Ta, ki to trdi, laže. Hamo in druščina pa ne lažejo. Ko so namreč ugotovili, da se rock glasba v Sloveniji bolj prodaja, če je odpeta v slovenščini, so povsem opustili angleščino, kar jim je prineslo same pozitivne odzive. Tu je treba poudariti, da je ta zasedba bila med prvimi, ki je, poleg Prismojenih profesorjev bluesa, drzno začela vračati blues na slovenske odre.
 
Sčasoma so Hamo & Tribute 2 Love postali ena večji domačih rockovskih skupin, ki je cepila na svoj osnovi blues rock zvok še marsikaj drugega in to odzvanjaj tudi na tem albumu. Že poskočnica Kje gori zazveni presenetljivo rock'a'billyjevsko, Srce ne more več pa vzorčno blues rockovsko, da bi v Svodobi zaustavili konje in s kančkom psihedelije, ki jim nikoli ni bila tuja, podali balado v slogu južnjaškega blues rocka kakšnih Lynyrd Skynyrd.
 
Baladno razpoloženje se nadaljuje v skladbi Lepe stvari, da preide v težak blues rock Povej ej, nato pa se pojavi skorajda himnična balada Prva vrsta. Zvok desperado rocka odzvanja v veličastni Naprej, medtem ko je apokaliptična Ta zadn Zemljan le bolj poskočna, da bo se album končal povsem umirjeno z upanjem na optimizem Zbudi me iz dna.
 
Pevec in skladatelj Matevž Šalehar - Hamo je ob pomoči klaviaturista Denisa Horvata - Dukija napisal besedila in glasbo, slednji pa je tudi produkcijsko oblikoval zvok zasedbe ob pomoči kitarista Petra Dekleve. Sicer pa sta svoje dodala še dva človeka ritma, in sicer  bobnar Martin Janežič - Buco in baskitarist Uroš Škerl Kramberger – Hipi.
 
Zagotovo je album 4K eden solidnejših domačih rockovksih izdelkov skupine, ki rada koraka naprej in se še raje ozira nazaj.


Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine