Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Dan D - Milo za drago

Nov album te skupine prinaša glasbo za umivanje rok. 
Dan D so res posebni.<br />
FOTO: Marko Alpner
Dan D so res posebni.<br /> FOTO: Marko Alpner
30. 11. 2018 | 14:00
30. 11. 2018 | 15:21
2:34
Dan D
Ovitek albuma Milo za drago skupine Dan D.<br />
FOTO: Marko Alpner
Ovitek albuma Milo za drago skupine Dan D.
FOTO: Marko Alpner

Milo za drago
Nika, 2018
 
Skupina Dan D je tiste vrsta rockovska druščina, ki rada ščije proti vetru, plava proti toku. Odločitve, ki bi se drugim zdele neumne, se njim obrestujejo. Tomislav Jovanovič – Tokac (glas, kitara), Dušan Obradinovič – Obra (bobni), Marko Turk – Tučo (kitara), Nikola Sekulovič (bas kitara) in Boštjan Grubar (klaviature) so se tudi tokrat odločili za drzen korak, tako zvočno, oblikovalsko kot promocijsko.
 
Ko je zasedba Dan D začela oblikovati osnove projekta, ki se je izcimil v Tiho, so na avdiokaseti izdali nekaj povsem predrugačenih pesmi, ki so jih v sto izvodih zapakirali v brezina polena. Tokrat pa so nov album, ki mu pravijo ne-album, izdali na USB ključku zapakiranem v milo. Zato tudi tako lepo dvoumen naslov izdelka - Milo za drago. To je tudi igra besed, kajti ta rek pri nas velja neke vrste škodoželjno maščevanje.
 
Milo za drago pa je daleč od kakršnekoli oblike maščevanja. Milo za drago je mil in ljubek album, ki so ga začinili s precej elektronskimi zvoki. Zanimivo je tudi, da se je zasedba odločila za nenavadno obliko promocije, in sicer, so v svoj plac za vaje povabili občinstvo. Tako da v bistvu uprizarja njihovo občinstvo romanje v Novo mesto.

Album je zasedba snemala od lanskega do letošnjega aprila, na njem je deset novih skladb, napovedali pa so ga s skladbo Boli me k. Dan D ostajajo zvočno kompleksni, prefinjeni in čeprav so po zvočnem prepričanju rock seji, pa jih tokrat razgrajanje ne zanima toliko, kot jih različna plastnost posameznih pesmi. Besedilno ostajajo simpatično dvoumni, kar je pri njih vedno bila posebna dodana vrednost, atraktivna možnost različnega tolmačenja besed. To so tudi pesmi, ki bodo zagotovo krojile programe radijskih postaj z odprtimi ušesi.

Milo za drago je zrel izdelek glasbenikov v najboljših letih.


 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine