Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Glasba

Bakalina Velika: Drugačna zvočnost iz domačih krajev

Zasedba na Cankarjevih torkih predstavlja prvenec Prvi krajec.
Bakalina Velika predstavlja prvenec <em>Prvi krajec</em><em>.</em> Foto arhiv zasedbe
Bakalina Velika predstavlja prvenec <em>Prvi krajec</em><em>.</em> Foto arhiv zasedbe
19. 11. 2019 | 09:30
19. 11. 2019 | 09:33
1:49
Ena najbolj nenavadnih domačih glasbenih zasedb je zagotovo skupina Bakalina Velika, ki se je razvila iz dueta Bakalina, tega sta sestavljala Jani Kutin (glas, piščal in besedila) in Renata Lapanja (harmonika). Danes bodo nastopili na Cankarjevih torkih v Cankarjevem domu.

Novo, razširjeno zasedbo sestavljajo še Andrea Pandolfo (trobenta, krilni rog in klavir), Matej Magajne (električna kitara, baskitara), Samo Kutin (zvočila, balafon, hurdy gurdy, kitara, brač, bas harfa, ngoni in baskitara), Dejan Lapanja (bobni, kitara, baskitara), Marjan Stanič (bobni, tolkala) in gostja Bogdana Herman (glas).

Kot je povedal Jani Kutin, so že pri četrtem Bakalininem albumu Španabije nastajale pesmi, ki so potrebovale več glasbene podpore kot zgolj harmoniko. Zato sta z Renato k sodelovanju povabila različne glasbenike in pevce. »Ko sem napisal prve pesmi za Prvi krajec, je postalo jasno, da gre za povsem drugačne, bolj intimne zgodbe, zato smo oblikovali novo zasedbo glasbenikov ter našemu imenu dodali besedo Velika. Prvi krajec vse preveč primerjajo s prejšnjimi albumi, treba pa je poudariti, da to ni Bakalinin peti album, ampak prvi album Bakaline Velike.«

Ljubljanska premierna predstavitev prvenca Bakaline Velike Prvi krajec bo danes ob 20. uri v klubu ljubljanskega Cankarjevega doma.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine