Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Film & TV

V vsaki generaciji nekateri odraščajo drugače

Snemanje: Konec prejšnjega tedna je padla prva klapa celovečernega filma z naslovom Eva v režiji Tijane Zinajić. 
Tijana Zinajić in Liza Marijina na snemanju filma Eva. Foto Sasa Huzjak
Tijana Zinajić in Liza Marijina na snemanju filma Eva. Foto Sasa Huzjak
K. R.
29. 10. 2019 | 12:14
2:25
Gre za režijski prvenec Zinajićeve, scenarij za to romantično komedijo pa je napisala Iza Strehar, ki ga je razvijala pod okriljem scenaristične delavnice Scenarnica. Glavna junakinja filma je Eva (Liza Marijina), diplomirani slikarka, ki se bliža 27. letu starosti in se znajde v eksistencialnem poizpraševanju o tem, kaj storiti s svojim življenjem. Ko zaradi slabih razvad njeno mesečno perilo izostaja že več kot pol leta, se odloči, da bo nehala piti, kaditi in eksperimentirati z raznimi substancami. Nasvete o tem kako spremeniti življenje, najde kar na internetu. Prav tako se znajde tudi v ustvarjalni blokadi in v ljubezenskem kaosu. Dela v knjigarni v kateri prodajajo knjige za samopomoč, a njen honorar vedno zamuja, zato ne more plačevati najemnine.

Kot pravi režiserka film govori o generaciji ljudi, ki so bili rojeni v začetku 90. let ter o družbenih pritiskih in pričakovanjih. »V vsaki generaciji smo nekateri odraščali drugače. Scenarij je napisala 25-letnica, a mi dogajanje, čeprav sem del druge generacije, ni tuje. Scenaristka in režiserka sva generacijsko različni, a ravno v tej distanci se lahko vzpostavi univerzalnost teme.«

Poleg Lize Marijine v filmu nastopajo tudi Tosja Flaker Berce, Anuša Kodelja, Jure Henigman, Lea Cok, Vesna Pernarčič, Nina Valič, Davor Janjić, Primož Pirnat, Nika Rozman, Miranda Trnjanin, Lovro Zafred, Jernej Kogovšek, Ana Urbanc, Sebastijan Horvat, Matej Puc, Desa Muck, Jožica Avbelj in Špela Rozin. Direktor fotografije je Miloš Srdić, sccenografka je Neža Zinajić, kostumograf Matic Hrovat in maskerka Lija Ivančič.

Film nastaja pod okriljem produkcijske hiše December iz Ljubljane, producenta sta Vlado Bulajić in Lija Pogačnik. Predvidoma bo končan poleti 2020. Koproducenta filma sta RTV Slovenija in Aatalanta. Projekt sta finančno podprla Slovenski filmski center in Viba film.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine