Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Varuh konkurence dovoli prevzem Panvite

Skupščina je sklep o dokapitalizaciji sprejela sredi junija.
FOTO: Jože Pojbič/Delo
FOTO: Jože Pojbič/Delo
STA
9. 9. 2024 | 15:45
9. 9. 2024 | 16:26
1:36

Hrvaška družba Mplus, ki se je sredi junija preimenovala v Bosqar, je 4. septembra od slovenske agencije za varstvo konkurence prejela dovoljenje za prevzem agroživilske skupine Panvita. Družba je pogodbo za nakup 51 odstotkov Panvite podpisala v začetku maja, zdaj pa bo začela postopke za njeno dokapitalizacijo.

Kot izhaja s spletne strani družbe Bosqar, so sklep slovenskega varuha konkurence prejeli 6. septembra, s tem pa je transakcija odobrena. To je po njihovih navedbah predhodno odobrila tudi srbska komisija za varstvo konkurence.

Skupščina je sklep o dokapitalizaciji sprejela sredi junija, v prevzemni družbi pa predvidevajo, da bodo to izpeljali v letošnjem zadnjem četrtletju, odvisno od tržnih pogojev, so še zapisali.

Hrvaška družba je za večinski delež v skupini Panvita odštela 50 milijonov evrov. Večinsko lastništvo Panvite, ki jo poleg matične družbe Panvita sestavljajo še družbe s področja kmetijstva in trgovine, mesa in mesnih izdelkov ter energetike, je bilo dotlej konsolidirano okoli družbe Regal – Trgovina ter podjetij Imo-Real in Imo-Rent oziroma družine Polanič.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine