Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Tudi starejši morajo okrepiti digitalne veščine

V poplavi spletnih in drugih prevar strokovnjaki starejšim svetujejo: naj vas ne bo strah vprašati za pomoč.
Emilija Stojmenova Duh (levo), ministrica, Jasmina Mešić, Varni na internetu, in Gorazd Božič, vodja SI-CERT, opozarjajo na pasti v digitalni krajini.

Foto Vinko Seliškar
Emilija Stojmenova Duh (levo), ministrica, Jasmina Mešić, Varni na internetu, in Gorazd Božič, vodja SI-CERT, opozarjajo na pasti v digitalni krajini. Foto Vinko Seliškar
Vinko Seliškar
2. 10. 2023 | 05:00
5:50

V nadaljevanju preberite:

Oktober velja za evropski mesec kibervarnosti, a o njej bi se morali pogovarjati in izobraževati vse leto. Mednarodna pobuda bo letos združila vse članice EU v aktivnostih ozaveščanja državljanov o spletnih nevarnostih, še posebej o ribarjenju za podatki oziroma e-poštnih in spletnih prevarah, ki predstavljajo globalni varnostni izziv.

V Sloveniji bodo letos v središču starejši uporabniki in njihove digitalne veščine. Ob začetku kampanje sta Nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT in ministrstvo za digitalno preobrazbo predstavila izzive, s katerimi se soočajo starejši uporabniki interneta in tudi pomoč, ki jim je na voljo. Po besedah vodje odzivnega centra SI-CERT Gorazda Božiča v zadnjih dveh letih zaznavajo več kot 30-odstotni porast t. i. phishing prevar oziroma ribarjenja za podatki, kjer sta najučinkovitejša zaščita ravno ozaveščenost in informiranost uporabnikov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine