Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Tudi Hitovi sindikati hočejo hišnega človeka na vodilnem mestu

Nadzorni SVET bo prijave za mesto predsednika uprave igralniške družbe odpiral v četrtek
Ruleta Foto Darrin Zammit Lupi Reuters
Ruleta Foto Darrin Zammit Lupi Reuters
12. 10. 2018 | 13:53
13. 10. 2018 | 11:02
3:14
Razpis za novega predsednika uprave novogoriškega Hita se je iztekel v petek. V igralniški družbi so potrdili, da so prejeli prve prijave, točno število kandidatov pa bodo lahko prešteli šele v ponedeljek. Sindikati želijo hišnega vodjo in ne politično nastavljenega človeka.

Nadzorni svet družbe je po letu in pol vodenja razrešil predsednika uprave Janeza Mlakarja in njegovo desno roko Tevža Korenta 24. septembra. Oba sta sicer že napovedala tožbo proti družbi, saj bosta ostala brez odpravnine, potem ko so ju odstavili zaradi domnevne nesposobnosti vodenja podjetja, hujših kršitev delovnih obveznosti in slabšega poslovanja od načrtovanega. Trenutno je prvi mož Hita Danjel Mlečnik, dolgoletni zaposleni in do nedavnega vodja sektorja igralništva in turizma, pred tem pa je opravljal funkcijo vodje razvoja.



Prve prijave so v Hit prispele šele v petek na zadnji dan razpisnega roka, končna številka pa bo jasna v ponedeljek, saj so lahko morebitni kandidati pošto oddali še včeraj do polnoči. Nadzorni svet bo prijave odpiral na četrtkovi seji, ko bo znano, kdo se je podal v igro za predsednika uprave, ki pa v novogoriški družbi glede na pretekle izkušnje le redko izpelje polni mandat.

Nobena skrivnost ni, da si v Hitu želijo svojega človeka, kar je potrdil tudi predsednik nadzornega sveta Marjan Pintar po Mlakarjevi odstavitvi. Da gre v tej smeri, nakazuje tudi napoved, da bo nadzorni svet Mlakarjevega naslednika našel najpozneje v 60 dneh.

Takšno namero podpirajo tudi sindikati SIDS, VRBA in GIT, v katere je vključenih več kot dve tretjini zaposlenih od skupno 1765.

Hitovi delavci so nedavno odstavitev pozitivno sprejeli. »Konec koncev smo sindikati že nekaj časa opozarjali, da gre podjetje v napačno smer. Nekateri ukrepi, sprejeti s strani uprave, so nakazovali na nepoznavanje igralniške panoge in so negativno vplivali na zaposlene, posledično pa tudi na goste,« so zapisali v skupni izjavi, v kateri trdijo, da bi bili vsi radi na čelu družbe, a se sprašujejo, kdo pa jo bo dejansko tudi vodil.

»Reprezentativni sindikati v podjetju Hit si želimo sposobnega, kredibilnega vodjo, ki bo s pravo vizijo ponovno popeljal podjetje med uspešne evropske igralniške družbe. Če samo omenimo, da zadnjih pet uprav ni dočakalo konca mandata – v zadnjih petih letih smo zamenjali tri uprave, kar je enako mandatu ene uprave. Zato si želimo sposobnega in strokovnega predsednika uprave, po možnosti iz same družbe, in ne ponovno politično nastavljenega človeka na čelu družbe Hit.«

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine