Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Tretji član uprave HSE je Mirko Marinčič

Nekdanji predsednik uprave Elektra Ljubljane bo čez mesec sedel na stol v upravi prvega energetskega stebra.
Holding Slovenske elektrarne ima tričlansko upravo. FOTO: Blaž Samec/Delo
Holding Slovenske elektrarne ima tričlansko upravo. FOTO: Blaž Samec/Delo
17. 6. 2019 | 17:40
17. 6. 2019 | 17:40
1:52
Ljubljana – Nadzorni svet Holdinga Slovenske elektrarne je na današnji izredni seji za tretjega člana poslovodstva (poslovnega direktorja s štiriletnim mandatom) soglasno imenoval Mirka Marinčiča, ki ga povezujejo z LMŠ. 

Tričlansko poslovodstvo družbe določa novi akt o ustanovitvi HSE, ki ga je 28. marca sprejel Slovenski državni holding. Po tem aktu ima družba HSE enega generalnega in dva poslovna direktorja. Stojanu Nikoliću, ki je mandat generalnega direktorja nastopil 25. marca, in Viktorju Vračarju, ki je poslovni direktor HSE od 1. maja, se bo drugi poslovni direktor pridružil  15. julija, ko nastopi mandat.

Mirko Marinčič, ko je bil še prvi mož Elektra Ljubljana. FOTO:Roman Šipić/Delo
Mirko Marinčič, ko je bil še prvi mož Elektra Ljubljana. FOTO:Roman Šipić/Delo


»Verjamemo, da bo Mirko Marinčič z znanjem in vodstvenimi izkušnjami, ki jih je pridobil v družbah slovenske energetike, pripomogel k doseganju skupnih ciljev družbe in skupine HSE«, je po današnji seji povedal prvi nadzornik HSE Tomaž Besek.

Nadzorni svet HSE je ta sklep obravnaval že pretekli četrtek, vendar so sejo prekinili. Po nekaterih informacijah se večina od devetih članov ni strinjala s predlogom, za katerim je stal novi prvi nadzornik HSE Besek, menda eden od ključnih ljudi LMŠ pri kadrovanju v državnem gospodarstvu.

Razhajanja oziroma dvomi v strokovnost Marinčiča, ki je Elektro Ljubljana vodil v času največjega zadolževanja, so se do danes razblinila.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine