Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Todorićev bankir bo novi šef Gorenjske banke

Nadzorni svet je za predsednika uprave imenoval Maria Henjaka.
Foto Jožže Suhadolnik
Foto Jožže Suhadolnik
10. 9. 2018 | 17:53
10. 9. 2018 | 17:59
1:40
Nadzorni svet Gorenjske banke je po pričakovanju za predsednika uprave imenoval Maria Henjaka, do januarja letos predsednika uprave hrvaške Sberbanke. Kot je znano, ima od konca avgusta večinski vpliv v nadzornem svetu Gorenjske banke AIK banka Miodraga Kostića, zato je mogoče sklepati, da srbski poslovnež Henjakovo imenovanje podpira.

Henjak je med drugim znan tudi po tem da je dajal zadnje kredite prezadolženemu Agrokorju, ko je bil ta še v lasti Ivice Todorića. Agrokor je financirala tudi AIK banka, Kostić pa je že večkrat javno izjavil, da bi ga zanimal nakup določenih delov Agrokorja.

Henjak bo moral za prevzem funkcije dobiti še soglasje Banke Slovenije. Nanj čaka tudi David Benedek, doslej začasni šef Gorenjske banke, ki bo odslej član uprave banke. Po pridobitvi licenc bo uprava tričlanska, poleg gospoda Henjaka in Benedeka bo v njej sedela še  Mojca Osolnik Videmšek.

Iz banke so sporočili, da se je Mario Henjak rodil v Šibeniku na Hrvaškem in ima 22 let delovnih izkušenj v bančništvu in pri vodenju mednarodnih bančnih skupin v regiji. Deloval je v Banki Koper (Intesa SanPaolo) v Sloveniji, PBZ (Intesa SanPaolo) na Hrvaškem in bil od leta 2013 v Sberbank Hrvaška, kjer je do januarja 2018 opravljal funkcijo predsednika uprave.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine