Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Tehnološki kader je nesporni zmagovalec leta epidemije

Med epidemijo je zavod lani našel zaposlitev 64.000 osebam. Daleč najbolj zaposljivi so IT-strokovnjaki, bodisi programerji ali kriptografi.
Čeprav so na zavodu za zaposlovanje lani razpisali petino manj delovnih mest, so nekatera podjetja še naprej zaposlovala. FOTO: Jure Eržen/Delo
Čeprav so na zavodu za zaposlovanje lani razpisali petino manj delovnih mest, so nekatera podjetja še naprej zaposlovala. FOTO: Jure Eržen/Delo
18. 5. 2021 | 06:00
18. 5. 2021 | 10:16
7:14

V nadaljevanju preberite:


Na prvi pogled se zdi, da so zmagovalni poklici epidemije varnostniki pred zdravstvenimi ustanovami, razkuževalci nakupovalnih vozičkov v trgovinah ter dostavljavci hrane. Pa vendar so hrano pogosto dostavljali študentje in osebe brez sklenjenega delovnega razmerja. Prav tako so bili študentje tisti, ki so po večini poprijeli za pripomočke za razkuževanje nakupovalnih vozičkov, so jasni posredniki študentskih del. Omenjena dela niso omogočala redne zaposlitve, in kot razlagajo na študentskih servisih, delodajalci niso vedeli, koliko časa bodo potrebovali tovrstne storitve, zato dolgoročnih pogodb niso želeli sklepati.
Kako zgleda trg dela po letu dni pandemije in kdo so zmagovalci minulega leta? Katera podjetja najbolj zaposlujejo in kakšne izzive delodajalci pričakujejo v prihodnje desetletju?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine