Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Stranke NLB dobile čudno elektronsko pošto

Stranke slovenskih bank prejemajo ponarejena sporočila bank. 
Takšna elektronska pošta kroži po Sloveniji. FOTO: Delo
Takšna elektronska pošta kroži po Sloveniji. FOTO: Delo
4. 2. 2019 | 13:53
4. 2. 2019 | 14:51
2:04
Pošiljatelj e-poštnega sporočila, ki smo ga prejeli tudi v uredništvu Dela, se izdaja za NLB, saj uporablja logotip banke. Sporočilo je v poljščini, gre pa za prevaro. IT-strokovnjaki NLB zadevo še preiskujejo, že zdaj pa je jasno, da na povezavo nikakor ne smete klikniti. Kot smo poročali, so se pred kratkim goljufi spravili na komintente Gorenjske banke.  

»Drži, po spletu so zaokrožila lažna elektronska sporočila, ki naj bi jih pošiljala NLB d.d. ( v podrobnostih pa je dejansko naveden drug naslov pošiljatelja). Z njo želijo nepooblaščene osebe pridobiti identifikacijske elemente za dostop do spletne banke z uporabo generatorja enkratnih gesel (OTP). Gre za tako imenovan »phishing« napad, torej spletno prevaro, imenovano tudi »spletno ribarjenje«, s katero želijo goljufi po spletu pridobiti občutljive podatke uporabnika,« so zapislai v NLB. Tam dodajajo: 
 
»Opozarjamo, da gre za zlonamerno e-pošto, saj NLB od uporabnikov spletne banke nikoli ne zahteva posredovanja identifikacijskih elementov (uporabniškega imena in/ali gesla) po e-pošti. Vnos omenjenih elementov je obvezen izključno pri prijavi v spletno banko. Vsem, ki bi prejeli zgoraj opisano elektronsko pošto, svetujemo: ne vnašajte svojih identifikacijskih elementov, tovrstno sporočilo nemudoma izbrišite in nas o dogodku obvestite po telefonu 01/477 20 60 ali 01/477 20 00 oz. nam pošljite sporočilo na naslov info@nlb.si .

O pojavu lažnih elektronskih sporočil smo že obvestili uporabnike Klika.«
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine