Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Rajko Gerič z avgustom prevzema vodenje TSmedia

TSmedia je lastnik drugega najbolj branega portala v Sloveniji Siol.net. Upravlja tudi portala Najdi.si in Bizi.si ter več drugih blagovnih znamk.
Rajko Gerič je od lanskega leta deloval kot pomočnik odgovornega urednika portala Siol.net. FOTO: Planet TV
Rajko Gerič je od lanskega leta deloval kot pomočnik odgovornega urednika portala Siol.net. FOTO: Planet TV
29. 7. 2021 | 11:58
29. 7. 2021 | 13:27
2:14
Novinar Rajko Gerič avgusta prevzema vodenje družbe TSmedia, pred tem je bil pomočnik odgovornega urednika na portalu Siol.net. Kot prioritetno nalogo si je postavil iskanje novih produktov na spletu, sporočajo iz državne družbe.

image_alt
Telekom Slovenije ne bo prodal Siola


Gerič je v preteklosti vodil informativni program na nacionalni televiziji, isto funkcijo pa je prevzel ob nastanku televizije Planet TV. Od lanskega leta je deloval kot pomočnik odgovornega urednika portala Siol.net, ki je v lasti družbe TSmedia. Slednja ima poleg drugega najbolj branega portala v Sloveniji v lasti še blagovne znamke Telefonski imenik Slovenije, Zunanji digitalni zasloni, 1188, Dajmedol in AdSolution ter portala Najdi.si in Bizi.si.
 

Zaustavitev prodaje TSmedia


Stoodstotni lastnik družbe TSmedia je Telekom Slovenije, ki je lani jeseni začel s prodajo omenjene družbe. TSmedia je nastala leta 2011 iz družbe Najdi, takratni cilj pa je bil ustvariti vodilni digitalni medij v državi, ki bi narekoval digitalnih razvoj tega področja. Telekom je pri prodaji zasledoval idejo, da bi kupec prevzel celotno premoženje družbe, torej vse zgoraj naštete portale in blagovne znamke.

Nadzorni svet Telekoma Slovenije je postopek prodaje družbe TSmedia kasneje ustavil, družba pa je tako ostala brez novega lastnika. Kot smo maja pisali v Delu, nacionalnemu telekomunikacijskemu ponudniku ni bil po godu najboljši ponudnik United Media. Telekom Slovenije so v začetku leta prevzeli kadri blizu stranke SDS, kot kupca pa naj bi želeli madžarskega TV2, ki je od Telekoma že kupil televizijo Planet TV. TV2 je sicer bil med ponudniki za nakup TSmedia, vendar je ugodnejšo ponudbo oddal United Group, ki ima med drugim v lasti operaterja Telemach.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine