Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Pocenitev pogonskih goriv

Najvišje dovoljene cene pogonskih goriv se bodo opolnoči znižale za skoraj pet odstotkov.
Polnjenje 50- litrskega rezervoarja se bo pocenilo za tri evre.<br />
&nbsp;FOTO: Jure Eržen/Delo
Polnjenje 50- litrskega rezervoarja se bo pocenilo za tri evre.<br /> &nbsp;FOTO: Jure Eržen/Delo
9. 3. 2020 | 14:14
9. 3. 2020 | 14:15
1:31
Ena večjih pocenitev pogonskih goriv v zadnjih letih bo prinesla najnižje cene na bencinskih črpalkah po lanskem januarju.

Liter 95- oktanskega bencina bo od polnoči dalje na bencinskih črpalkah ob regionalnih cestah stal največ 1,205 evra, kar je šest centov manj kot danes. To pomeni, da se bo polnjenje 50- litrskega rezervoarja pocenilo za tri evre.

Nekoliko manj, za 2,85 evra se bo pocenilo polnjene enako velikega rezervoarja z dizelskim gorivom. Dizelsko gorivo se bo namreč v skladu z vladno uredbo pocenilo za 5,7 centa.

V skladu z vladno uredbo se vsaka dva tedna določajo najvišje dovoljene cene najbolj prodajanih dveh vrst pogonskih goriv. Omejitve veljajo zgolj za bencinske črpalke ob regionalnih cestah. Osnova za izračun cene je povprečna najvišje dnevna borzna cena pogonskih goriv v preteklih dveh tednih.

Kljub temu, da se je novo obdobje izračuna cene šele začelo, pa je že skoraj gotovo, da se bodo cene ponovno znižale tudi čez dva tedna. Cene nafte so namreč, danes strmoglavile za četrtino, kar se bo gotovo poznalo tudi v borznih cenah izdelkov iz nafte.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine