Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Na Karavankah bo odprt posel za elektro-strojno opremo in obnovo zahodne cevi

Dars bo v četrtek s turško družbo Cengiz podpisal pogodbo o zgraditvi druge cevi predora Karavanke.
Pogodbena vrednost znaša 98,5 milijona evrov brez DDV oziroma 120,2 milijona evrov z DDV.  FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Pogodbena vrednost znaša 98,5 milijona evrov brez DDV oziroma 120,2 milijona evrov z DDV.  FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
N. G.
28. 1. 2020 | 13:35
28. 1. 2020 | 13:57
1:35
Dars bo v četrtek s turško družbo Cengiz podpisal pogodbo o zgraditvi druge cevi predora Karavanke. Pogodbena vrednost znaša 98,5 milijona evrov brez DDV oziroma 120,2 milijona evrov z DDV.

Pogodba določa, da mora izvajalec kot pogoj za veljavnost pogodbe naročniku dostaviti ustrezno bančno garancijo za dobro izvedbo pogodbenih obveznosti do 27. februarja letos. S predložitvijo bančne garancije in preostalih zahtevanih dokumentov bodo izpolnjeni pogoji za uvedbo izvajalca v delo in bo začel teči pogodbeni rok, so sporočili z Darsa.

Cengiz bo izvedel gradbena dela v predoru in razširil avtocesto od predorske cevi do cestninske postaje Hrušica v štiripasovnico, v okviru tega bodo zgradili tudi 165 metrov dolg most na avtocesti čez Savo Dolinko. Dars bo moral še objaviti javno naročilo za izbor izvajalca za elektro-strojno opremo v predoru.

Po dokončanju del in preusmeritvi prometa v novo cev je načrtovana še predvidoma dveletna sanacija obstoječe, zahodne cevi predora, za kar bo tudi izveden poseben postopek oddaje javnega naročila za izbor izvajalca del.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine