Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Med zaprtjem države bo delo v skupini HSE potekalo nemoteno

Njihove elektrarne bodo zagotavljale nemoteno preskrbo z električno energijo, čeprav bo na delovnih mestih minimalno število zaposlenih.
Elektrarne skupine HSE bodo med enajstdnevnim zaprtjem države zagotavljale nemoteno preskrbo z električno energijo. FOTO: Blaž Samec/Delo
Elektrarne skupine HSE bodo med enajstdnevnim zaprtjem države zagotavljale nemoteno preskrbo z električno energijo. FOTO: Blaž Samec/Delo
31. 3. 2021 | 10:36
31. 3. 2021 | 10:48
2:10
V skupini HSE bodo v času strogih omejitvenih ukrepov za zajezitev koronavirusa od 1. do 11. aprila zagotavljali varno, stabilno in zanesljivo proizvodnjo električne energije, kar pomeni nemoteno preskrbo gospodinjstev, ustanov in gospodarskih subjektov.

Med enajstdnevnim zaprtjem države bo delo v skupini HSE potekalo nemoteno. Kljub temu da bo na delovnih mestih minimalno število zaposlenih, bodo njihove elektrarne še naprej zagotavljale zanesljivo proizvodnjo in nemoteno preskrbo z električno energijo. »To je pomembno tudi glede na dejstvo, da se 1. aprila začne 35-dnevni remont Nuklearne elektrarne Krško, elektrarne skupine HSE pa bodo nadomeščale tudi izpad njene proizvodnje,« navajajo v HSE.

image_alt
Denar večinoma za poplačilo dolgov

 

HSE z višjo proizvodnjo glede na lani


Skupina Holding Slovenske elektrarne (HSE) proizvede dve tretjini vse slovenske električne energije in skoraj 90 odstotkov vse električne energije iz obnovljivih virov v Sloveniji. Proizvodnja elektrarn skupine HSE je v prvih treh mesecih letošnjega leta znašala 1,9 teravatne ure, kar je 33 odstotkov več glede na primerljivo obdobje lani.

Hidroelektrarne skupine HSE, ki delujejo pod okriljem Dravskih elektrarn Maribor in Soških elektrarn Nova Gorica, so proizvedle eno teravatno uro električne energije iz obnovljivih virov, kar je 34 odstotkov več glede na isto obdobje lani in 77 odstotkov v vsej slovenski proizvodnji obnovljive električne energije. Termoelektrarna Šoštanj, ki za delovanje uporablja premog iz Premogovnika Velenje, pa je med januarjem in marcem proizvedla 0,9 teravatne ure električne energije, kar je 31 odstotkov več glede na isto obdobje lani.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine