Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Kako podjetja ohranjajo konkurenčnost v času energetske draginje

Z naložbami v sončne elektrarne slovenska podjetja stabilnost poslovanja gradijo na cenovno konkurenčnem, zanesljivem in trajnostnem viru energije.
Izboljšajte svojo konkurenčnost na trgu, znižajte stroške za energijo in zavzemite pomembno vlogo v globalni viziji o zmanjšanju ogljičnega odtisa. FOTO: Bisol Group
Izboljšajte svojo konkurenčnost na trgu, znižajte stroške za energijo in zavzemite pomembno vlogo v globalni viziji o zmanjšanju ogljičnega odtisa. FOTO: Bisol Group
29. 5. 2023 | 09:06
6:07

Energetska draginja se pri mnogih slovenskih podjetjih že odraža v upadu konkurenčnosti in zmanjšanem obsegu naročil. Iskanje alternativnih energetskih virov, ki poleg nižjih stroškov omogočajo tudi zanesljivost oskrbe, postaja ključnega pomena.

Z naložbo v sončno elektrarno lahko podjetje zmanjša odvisnost od tradicionalnih virov energije, kot so fosilna goriva, zaradi česar lahko občutno prihrani pri energetskih stroških. Ker imajo sončne elektrarne dolgo življenjsko dobo, pa pridobijo tudi dolgoročno stabilnost pri oskrbi z energijo.

Sončna elektrarna je pravzaprav prvi pomemben korak podjetja pri uresničevanju svojih trajnostnih ciljev. Tako se na primer presežek ustvarjene sončne energije shrani v hranilnike, kar je odlična osnova še za eno zelo pomembno fazo trajnostnega prestrukturiranja – z lastno sončno elektrarno lahko podjetja tudi lažje dosežejo prehod do popolne elektrifikacije voznega parka. Stroški polnjenja baterij bodo nižji, kar bo marsikomu olajšalo odločitev za popolno električno floto.

Podjetje, ki se zaveda trajnostnih vidikov poslovanja in v tej luči tudi deluje, nedvomno pridobi tudi ugled. Vedno strožje zakonske zahteve glede upoštevanja okoljskih standardov, ki bodo v prihodnosti še bolj pomembne pri zagotavljanju prednosti pred konkurenco, pa so samo še dodaten razlog za smiselnost naložb v lastne sončne elektrarne.

Podjetje Aplast je izbralo Bisolove sončne elektrarne. FOTO: Bisol Group
Podjetje Aplast je izbralo Bisolove sončne elektrarne. FOTO: Bisol Group

Slovensko podjetje, ki je naredilo korak k energetski samooskrbi

Med uspešnimi slovenskimi podjetji, ki so prepoznala pomen lastne preskrbe z energijo, je tudi podjetje Aplast iz Žalca. Za naložbo v lastno sončno elektrarno na strehi proizvodnega obrata so se odločili v začetku leta 2021. »Ker mora sončna elektrarna svojo funkcijo opravljati dolga leta, so bile za nas pri izbiri izvajalca poleg cenovne konkurenčnosti ključne njegove pretekle reference in izkušnje. Te so nam dale zaupanje, da bo njihova sončna elektrarna kakovostna, da bo postavljena v dogovorjenem roku in ne nazadnje, da nam bo izbrani izvajalec na voljo za morebitne poprodajne storitve skozi celotno življenjsko dobo sončne elektrarne. Za dobavitelja smo zato izbrali podjetje BISOL kot edinega slovenskega proizvajalca solarnih modulov,« o merilih pri izboru izvajalca povedo v podjetju Aplast, kjer nameravajo v prihodnjih letih postaviti še več sončnih elektrarn in tako izkoristiti vse strešne površine, na katerih je postavitev sončne elektrarne smiselna.

Zakaj slovenska podjetja zaupajo družbi Bisol

Nadpovprečen izplen in dolga življenjska doba solarnih modulov ter najvišja merila kakovosti so tisto, kar slovenski BISOL kot največjega pravega evropskega proizvajalca solarnih modulov dviguje v svetovni vrh solarne industrije. Dejstvo, da je slovenski BISOL v tej mladi, a izjemno konkurenčni panogi že skoraj dve desetletji, je velika prednost. Le redkokateri svetovni proizvajalec solarnih modulov lahko dolgo življenjsko dobo solarnih modulov namreč dokazuje z referenčnimi projekti sončnih elektrarn, ki tudi po več kot 15 letih še vedno brezhibno delujejo in izkazujejo nadpovprečne donose.

Proizvodnja BISOL v Latkovi vasi pri Preboldu. FOTO: Bisol Group
Proizvodnja BISOL v Latkovi vasi pri Preboldu. FOTO: Bisol Group

Njihova kakovost je stalno preverjana skozi več kot 20 različnih testiranj in neodvisnih pregledov kupcev ter potrjena s stotinami certifikatov. Potrjujejo pa jo tudi kupci in inštalaterji. BISOL Group je namreč med prejemniki prestižnega znaka Top Brand na kar petih evropskih trgih − v Sloveniji, Belgiji, Franciji, Avstriji in Italiji.

Barvni solarni moduli tudi za spomeniško zaščitene stavbe

Namestitev solarnih modulov na spomeniško zaščitenih območjih, ki so podvržena strogim merilom glede posegov v zunanjo podobo stavb, se je še pred kratkim zdela nepredstavljiva. Estetski videz in neopazno prilagajanje barvam streh različnih vrst in slogov sta bila prav s tem namenom ključni vodili pri zasnovi solarnih modulov BISOL Spectrum. Kot izjemno energetsko učinkovito in estetsko rešitev so slovenske barvne solarne module prepoznali v številnih evropskih mestih, ki se ponašajo s svojo arhitekturno podobo. BISOL Spectrum lahko tako najdete na strehah javnih ustanov večnega mesta in na prestižni zasebni šoli FANB v Monaku.


Naročnik oglasne vsebine je BISOL Group, d.o.o.

Sorodni članki

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine