Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Predstavitvena informacija

Slovensko podjetje, ki je prodrlo v več kot 100 držav sveta

To je izjemna zgodba o uspehu, ki je lahko navdih številnim inovativnim slovenskim podjetjem.
Slovensko sončno podjetje BISOL Group je lani znova doseglo rekordno prodajo. FOTO: Bisol Group
Slovensko sončno podjetje BISOL Group je lani znova doseglo rekordno prodajo. FOTO: Bisol Group
22. 5. 2023 | 08:43
6:14

Nadpovprečni izplen in dolga življenjska doba solarnih modulov ter najvišja merila kakovosti so tisto, kar slovenski BISOL kot največjega pravega evropskega proizvajalca solarnih modulov dviguje prav v svetovni vrh solarne industrije.

BISOL je s svojimi solarnimi rešitvami že praktično po vsem svetu – njihove izdelke tako uporabljajo v več kot 100 državah sveta – od oddaljene Avstralije do Antarktike. So praktično na vseh celinah. S 750 MW proizvodne kapacitete BISOL velja za največjega pravega evropskega proizvajalca solarnih modulov.

To so pravzaprav številke, s katerimi se v Sloveniji lahko pohvali le peščica podjetij. Kakšna je pravzaprav skrivnost njihovega izjemnega uspeha?

Samo kakovostni solarni moduli zagotavljajo pravo brezskrbnost. FOTO: Bisol Group
Samo kakovostni solarni moduli zagotavljajo pravo brezskrbnost. FOTO: Bisol Group

Neizpodbitna kakovost, ki ne pozna reklamacij

Prvi razlog za takšen uspeh se nedvomno skriva v tradiciji. Dejstvo, da je slovenski BISOL že skoraj dve desetletji v solarni industriji, v tej mladi, a izjemno konkurenčni panogi, je velika prednost. Le redkokateri svetovni proizvajalec namreč lahko dolgo življenjsko dobo solarnih modulov dokazuje z referenčnimi projekti sončnih elektrarn, ki tudi po več kot 15 letih še vedno brezhibno delujejo in izkazujejo nadpovprečne donose.

Drugi razlog se skriva seveda v najvišji stopnji kakovosti, na kar poleg kakovosti materialov odločilno vpliva tudi proces proizvodnje. Številni proizvajalci po svetu namreč uporabljajo neprimerne prakse za zniževanje stroškov izdelave, ki jih je s prostim očesom nemogoče zaznati. Nepravilno dimenzionirana folija EVA lahko na primer povzroči delaminacijo, korozijo celic in spojev ter posledični padec moči modula. Nezadostno spajkanje lahko vodi v popolno odpoved modula. Prihranek pri nanašanju premajhnih količin silikona na okvir modula se odraža v bistveno slabši mehanski vzdržljivosti modula.

FOTO: Bisol Group
FOTO: Bisol Group

Poganja jih tudi umetna inteligenca

Inovativnost je danes glavni poganjalec uspešnih podjetij in prav s takšnim pristopom BISOL dosega vedno višje standarde kakovosti. Najsodobnejša tehnologija, najvišji industrijski standardi in kriteriji kakovosti skupaj z visoko usposobljenimi zaposlenimi uvrščajo BISOL med najbolj napredna, s tem pa tudi najbolj konkurenčna podjetja v solarni industriji ne le v evropskem prostoru, ampak tudi v svetu.

Pri proizvodnji solarnih modulov vključujejo tudi umetno inteligenco oz. robote, ki ne le natančno delajo sami, ampak se sproti tudi učijo. Primeri takšnih izboljšav, ki predstavljajo naslednjo raven avtomatizacije, izmenjave podatkov in strojnega učenja, so samodejno pozicioniranje priključnic in samodejno spajkanje priključnic s stroji, ki jih je v celoti razvil in implementiral razvojni oddelek ekipe BISOL. Ker imajo prav zaposleni še vedno ključno vlogo v procesu razvoja inovativnih solarnih izdelkov ter pri nadzoru proizvodnih procesov in kakovosti, BISOL Group ponuja izjemne zaposlitvene priložnosti.

Kaj se lahko pri naložbah v sončne elektrarne naučimo od Italijanov?

Pred dobrimi desetimi leti je bila Italija drugi najpomembnejši trg na svetu na področju solarne tehnike. Trg je bil preplavljen z različnimi proizvajalci solarnih modulov in številna italijanska podjetja so se prav v tem obdobju odločila za naložbe v sončne elektrarne. Deset let pozneje mnogih proizvajalcev solarnih modulov, ki so takrat ponujali module vprašljive kakovosti, med njimi tudi evropskih, ni več na trgu, s streh pa izginjajo tudi njihovi moduli. Zaradi degradacije solarnih modulov in posledično slabega donosa sončnih elektrarn so jih bili mnogi investitorji primorani zamenjati. Izredno nizka stopnja degradacije solarnih modulov BISOL, ki temelji na najvišjih merilih kakovosti v proizvodnji, je poglavitni razlog, da se mnoga italijanska podjetja v drugo odločajo za slovenske solarne module.

Solarni moduli BISOL so razširjeni v več kot 100 državah sveta in po kakovosti spadajo v svetovni vrh. FOTO: Bisol Group
Solarni moduli BISOL so razširjeni v več kot 100 državah sveta in po kakovosti spadajo v svetovni vrh. FOTO: Bisol Group

Energetsko neodvisnost lahko poiščemo »pred domačim pragom«

Če iščete zeleno rešitev za svoje gospodinjstvo ali podjetje, potem poiščite odgovor pri domačih strokovnjakih BISOL. Z njihovo pomočjo boste končno prevzeli nadzor nad mesečnimi stroški elektrike.

Pošljite povpraševanje za lastno sončno elektrarno.

 


Naročnik oglasne vsebine je BISOL Group, d.o.o.

Sorodni članki

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine