Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Inovacij je največ na področju zdravstvenih in življenjskih zavarovanj

Dolge čakalne dobe v zdravstvu zavarovalnice spodbujajo, da z zavarovanji in novimi zavarovalnimi produkti omogočajo dostop do samoplačiniških storitev.
Zavarovalncie se s svojo ponudbo hitro odzvejo na pojav novih tveganj, kot je koronavirus. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters
Zavarovalncie se s svojo ponudbo hitro odzvejo na pojav novih tveganj, kot je koronavirus. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters
22. 6. 2020 | 10:00
7:38
Ne samo digitalizacija, pač pa tudi ves čas spreminjajoče se gospodarske in življenjske okoliščine zavarovancev (tako podjetij kot zasebnikov) zavarovalnicam narekujejo, da spreminjajo svoje produkte in ponujajo nove. Vprašali smo jih, kako se tem trendom prilagajajo.


 

Wiener Städtische


Produkt Multi Protect, ki zagotavlja finančno varnost v primeru nezgode ali bolezni, ki povzroči resne zdravstvene težave. Produkt zagotavlja izplačilo rente do 65. leta starosti in ponuja kritja v primeru izgube poslovne sposobnosti, kritičnih bolezni in potrebe po negi. V primeru rakavih obolenj zavarovalcem v enkratnem znesku izplačajo 36-kratnik mesečne rente. Produkt je namenjen vsem zaposlenim osebam, ki svoje prihodke ustvarjajo s svojim delom in bi jih izpad rednih prihodkov resno finančno ogrozil.

Prenovili in ponudili so novo obliko enkratnega življenjskega zavarovanja, vezanega na enote skladov, imenuje se Hybrid Invest. Namenjen je vsem zavarovalcem, ki bi v enkratnem znesku vplačali najmanj 3000 evrov.
Cenovno so prenovili produkt nezgodnih zavarovanj TOP-400, ki je prvi na trgu ponudil izplačevanje nezgodnih rent, zagotavlja visoko kritje za primer invalidnosti, kjer je še posebno pomembna 400-odstotna progresija, s čimer se izplačila ob resnih poškodbah še dodatno povišajo. Produkt je še primeren predvsem za družine, saj omogoča dodatne ugodnosti, kot so vdovske in družinske pokojnine.

Nekatera nova zavarovanja so prilagojena ljudem v aktivni dobi, ki se lahko zavarujejo za izgubo dohodka zaradi bolezni.<br />
FOTO: Spencer Platt/AFP
Nekatera nova zavarovanja so prilagojena ljudem v aktivni dobi, ki se lahko zavarujejo za izgubo dohodka zaradi bolezni.
FOTO: Spencer Platt/AFP

 

Zavarovalnica Sava


Zavarovanje VIGO je namenjeno motoristom. Ob asistenčnem klicu v primeru nesreče jim zagotavlja tudi spremljanje premikov njihovega motorja, kar je še posebno pomembno v primeru kraje. Oblikovali so ga v sodelovanju s tehnološkim startup podjetjem Movalyse.

Pri vseh drugih zavarovanjih so kritja in obsege kritij prilagodili potrebam zavarovancev. V času zaprtja državnih meja so začeli iskati tudi rešitve za prilagoditve turističnega zavarovanja, kot je zavarovanje po porabi – ko se zavarovalna premija plačuje le za dneve dejanskega nahajanja v tujini.
 

Zavarovalnica Generali


Za podjetja so razvili novo kolektivno zavarovanje Covid-19. Z njim je zavarovanec upravičen do bolnišničnega nadomestila, če se najmanj tri dni zdravi v bolnišnici zaradi bolezni covid-19. Upravičen je tudi do nadomestila za okrevanje po odpustu z intenzivne nege, če pa zavarovanec zaradi covida-19 umre, pripada svojcem posmrtnina. Zavarovanje vključuje tudi organizacijo in plačilo storitve Strokovni posvet z zdravnikom o zdravstvenih težavah zavarovanca (videoposvet, posvet po telefonu) ter Psihološko pomoč.

S kolektivnim zavarovanjem Specialisti z asistenco za zaposlene lahko podjetje zaposlenim v primeru bolezni in poškodb zagotovi kar najhitrejši dostop do zdravnikov specialistov, diagnostičnih preiskav in zdravljenja v samoplačniških ambulantah. V okviru tega zavarovanja omogočajo tudi videoposvete z zdravniki specialisti različnih strok, ki stranki pomagajo pri reševanju zdravstvene težave na daljavo. Premijo plačuje podjetje (to pomeni direktni strošek in zmanjšuje osnovo za dobiček). Dobrodošlo je še to, da delavec lahko za enako ugodno premijo zavaruje tudi svoje družinske člane (to premijo lahko doplača sam).
 

Vzajemna


Na začetku leta so nadgradili zavarovanje Zdravstvena polica, ki omogoča hiter dostop do kakovostnih zdravstvenih storitev in do več kot 850 vrst operacij pri zasebnikih doma in v tujini (Nemčija, Avstrija, Italija, Hrvaška). Z njo zavarovancu pomagajo do hitrega pregleda pri specialistu. Poleg tega mu pripravijo individualni načrt zdravljenja, na podlagi katerega mu pomagajo od začetka do konca zdravljenja. Zavarovanje zagotavlja kritje stroškov specialistično-ambulantnih storitev, enostavnih in zahtevnih diagnostičnih preiskav, protibolečinskih terapij, fizioterapij, zobozdravstvenih storitev ter operativnih posegov, odvisno od izbranih kritij.

Novost je tudi posebno zavarovanje Zdravstvena polica za otroke, ki omogoča, da je v primeru zdravstvene težave otrok v nekaj dneh na vrsti za specialistični pregled ali operacijo, ki jo potrebuje.

Kmalu po začetku razglašeni epidemiji so na trg lansirali storitev Dr. Posvet, ki omogoča zaseben posvet z zdravnikom na daljavo preko priljubljenih aplikacij za klepet (viber, facebook messenger, whatsapp in telegram). Ob sumu na bolezen ali poškodbo pogosto nimamo časa ali možnosti takojšnjega obiska osebnega zdravnika, zato nam v prvem koraku lahko pomaga posvet na daljavo. Dr. Posvet je varen in zaseben kanal za posvet z domačimi, slovenskimi zdravniki. Posvet na daljavo je na voljo kjerkoli in kadarkoli – vse dni v letu, 24 ur na dan. Eden od sodelujočih zdravnikov odgovori na vprašanje uporabnika v najkrajšem možnem času.

Zavarovalncie se s svojo ponudbo hitro odzvejo na pojav novih tveganj, kot je koronavirus. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters
Zavarovalncie se s svojo ponudbo hitro odzvejo na pojav novih tveganj, kot je koronavirus. FOTO: Maxim Shemetov/Reuters

 

Zavarovalnica Triglav


Ker bodo nove oblike mobilnosti v prihodnosti le še pridobivale uporabnike, se zavarovalnicam na tem področju odpirajo številne priložnosti, pa tudi izzivi. Naše avtomobilsko zavarovanje so razširili v AvtoMobilno ter omogočili, da z njim zavarujete različne oblike mobilnosti (električni skiro – kot edina zavarovalnica v Sloveniji, rolka in druga prevozna sredstva).

Celostno zavarovanje osebne zaščite med drugim vključuje tudi zavarovanje kibernetske zaščite. Razvili so ga predvsem za mala in srednje velika podjetja, pomeni pa dodatno zaščito pred finančnimi posledicami morebitnega kibernetskega vdora. Vključuje tudi asistenčno pomoč ob incidentu.

Novost je Življenjsko zavarovanje z delnim povračilom premije. Do zdaj smo bili vajeni, da je zavarovalnica pri zavarovanjih za primer smrti po izteku zavarovalne dobe, prosta obveznosti, če ne nastane zavarovalni primer. Novost združuje zavarovanje in varčevanje. Zavarovalnica v primeru smrti zavarovane osebe v času trajanja zavarovanja izplača dogovorjeno zavarovalno vsoto. Če pa se to ne zgodi, po poteku zavarovanja izplača 30 odstotkov plačane premije osnovnega zavarovanja, skupaj z morebiti pripisanim dobičkom.

Triglav, zdravstvena zavarovalnica, je letos nadgradila zavarovanje Zdravstveni nasvet, ki na daljavo omogoča pogovor z zdravnikom družinske medicine ali drugimi specialisti. Zavarovalnica v primeru nenujnih zdravstvenih težav zagotovi zdravnikovo oceno simptomov ter njegova priporočila za nadaljnje ravnanje.
 

Grawe


Pripravili so posebno ponudbo za zavarovanje stanovanjskih blokov. Pri avtomobilskem zavarovanju še zmeraj ponujajo poseben kasko, kjer so vključeni vsi riziki, neke vrste »all in« zavarovanje z imenom Grawe kasko elite. Na začetku leta so pripravili novo življenjsko zavarovanje za starejše, Grawe senior.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine