Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Inflacija je medletno upadla na 0,9 odstotka

Na letni ravni so se storitve podražile za 4,1 odstotka, blago pa se je pocenilo za 0,7 odstotka. Na mesečni ravni smo imeli 0,2-odstotno deflacijo.
Cene storitev so se medletno podražile, blago pa se je v povprečju pocenilo, kažejo podatki Sursa. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Cene storitev so se medletno podražile, blago pa se je v povprečju pocenilo, kažejo podatki Sursa. FOTO: Voranc Vogel/Delo
30. 8. 2024 | 10:38
30. 8. 2024 | 10:55
1:17

Življenjske potrebščine so se v primerjavi z lanskim avgustom povprečno podražile za 0,9 odstotka (julija za 1,3 odstotka), v primerjavi z letošnjim julijem pa so se za 0,2 odstotka pocenile. Pri storitvah so cene na letni ravni v povprečju zrasle za 4,1 odstotka, pri blagu pa so upadle za 0,7 odstotka, so izračunali na državnem statističnem uradu.

Avgusta so k mesečni deflaciji največ prispevale nižje cene oblačil in obutve (prve 0,3 odstotne točke, druge 0,2). Oblačila so se v povprečju pocenila za 6,7, obutev pa za deset odstotkov. Po 0,1 odstotne točke so k upadu cen na mesečni ravni dodale še cenejše prevozne in druge storitve, povezane z osebnimi vozili.

Več sledi.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine