Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Gradbena podjetja so prihodke povečala za petino

Najbolj je med največjimi lani zrasel koprski gradbinec Makro 5 gradnje – Gradbeni stroški za 14 odstotkov višji kot lani.
Gradbeništvo letos raste, saj je bila vrednost opravljenih gradbenih del v prvih petih mesecih za 22,2 odstotka višja kot v enakem obdobju lani. FOTO: Leon Vidic
Gradbeništvo letos raste, saj je bila vrednost opravljenih gradbenih del v prvih petih mesecih za 22,2 odstotka višja kot v enakem obdobju lani. FOTO: Leon Vidic
29. 7. 2022 | 05:00
5:36

V nadaljevanju preberite:

Gradbena podjetja so lani skupaj ustvarila 6,3 milijarde evrov prihodkov in 156 milijonov evrov neto čistega dobička. Njihovi prihodki so se torej glede na leto prej povečali za dobro petino, neto čisti dobiček pa za skoraj osem odstotkov. Letos gradbeništvo glede na lani še raste, v nebo pa so dvignili tudi gradbeni stroški.

Prihodke je lani povečalo vseh deset največjih gradbenih in inženiring družb. Največ jih je ustvaril Kolektor Koling, in sicer 193,4 milijona evrov, kar je 15 odstotkov več kot leto prej. Drugi gradbinec iz skupine Kolektor Gradbeništvo, novogoriški Kolektor CPG, je prihodke povečal za petino, na 145 milijonov evrov. Novomeški CGP pa je ustvaril 180 milijonov evrov, to je 17 odstotkov več kot leto prej. Slednji je lani ustvaril tudi najvišji dobiček v gradbeništvu, 11,9 milijona evrov, kažejo podatki, ki so jih zbrali na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS).

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine