Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Eta Cerkno z novim predsednikom uprave

Vodenje Ete Cerkno, enega najpomembnejših obratov skupine E.G.O, prevzema Robert Vuga. 
Robert Vuga je oče desetih otrok, sicer pa izkušen menedžer. FOTO: Skupina E.G.O.
Robert Vuga je oče desetih otrok, sicer pa izkušen menedžer. FOTO: Skupina E.G.O.
14. 3. 2019 | 10:52
27. 3. 2019 | 08:34
2:06
Eta Cerkno dobiva novega vodjo uprave. Administrativne naloge bo kot predsednik uprave z jutrišnjim dnem prevzel slovenski menedžer Robert Vuga. V eni od največjih proizvodnih lokacij skupine E.G.O. se tako dogajajo organizacijske spremembe, so sporočili iz družbe.

Robert Vuga bo slovensko izpostavo nemške družbe vodil skupaj s tehničnim direktorjem Andrejem Grahom.

Devetinštiridesetletni oče desetih otrok (sedmih fantov in treh deklic) je diplomirani ekonomist. V več kot 20 letih poklicne poti je bil na vodilnih položajih dejaven v različnih domačih in mednarodnih podjetjih, med drugim je nekdanji član uprave finančne družbe A1 in nekdanji izvršni direktor Adrie Airways, nazadnje pa je deloval kot direktor slovenskega podjetja v Italiji.

Eta Cerkno z jutrišnjim dnem dobiva novo vodstvo. FOTO: Anja Intihar 
Eta Cerkno z jutrišnjim dnem dobiva novo vodstvo. FOTO: Anja Intihar 


»Veseli nas, da smo za ta položaj v enem od najpomembnejših proizvodnih obratov naše skupine z Robertom Vugo pridobili izkušenega domačega direktorja. Prepričani smo, da se bo dobro znašel v mednarodnih strukturah skupine podjetij in bo sočasno odlično zastopal lokalne interese lokacije Cerkno,« je za Delo sporočil Dirk Schallock, predsednik uprave skupine E.G.O.

V vmesnem času je administrativne naloge predsednika uprave opravljal Domagoj Matasić, ki bo Vugi sicer v podporo še do 30. aprila letos.

Skupina E.G.O vključuje osemnajst prodajnih in proizvodnih družb v šestnajstih državah. Leta 2017 so ustvarili približno 609 milijonov evrov prometa, zaposlujejo pa okrog 6000 ljudi, od tega jih je v Eti Cerkno med 500 in 900. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine