Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

EIB z 31 milijoni posojila za naložbo Elektra Maribor

Denar je namenjen za povečanje zanesljivosti električne distribucije v severovzhodni Sloveniji in razvoj električne infrastrukture za več kot 219.000 uporabnikov.
Elektru Maribor bo posojilo pomagalo pri izvedbi dobrih 81 milijonov evrov vredne naložbe za posodobitev in razvoj električnega omrežja. FOTO: Oste Bakal
Elektru Maribor bo posojilo pomagalo pri izvedbi dobrih 81 milijonov evrov vredne naložbe za posodobitev in razvoj električnega omrežja. FOTO: Oste Bakal
M. J.
26. 5. 2020 | 13:40
26. 5. 2020 | 13:43
1:24
Ljubljana – Evropska investicijska banka (EIB) je podjetju Elektro Maribor posodila 31 milijonov evrov za povečanje zanesljivosti električne distribucije v severovzhodni Sloveniji in razvoj električne infrastrukture za več kot 219.000 uporabnikov.

Elektru Maribor bo posojilo pomagalo pri izvedbi dobrih 81 milijonov evrov vredne naložbe za posodobitev in razvoj električnega omrežja, s katero naj bi v prihodnje preprečili izpade električne energije in s tem povezano škodo za uporabnike in okolje, so sporočili iz EIB. S pomočjo posojila naj bi vpeljali tudi napreden meritveni sistem za optimizacijo prihodnjih naložb ter zmanjšanje tehničnih in poslovnih izgub.

EIB, ki ima sedež v Luksemburgu, je doslej vložila 170,5 milijona evrov v projekte za distribucijo električne energije, njene skupne naložbe v Sloveniji pa znašajo več kot 6,8 milijarde evrov.  

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine