Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Državna revizijska komisija je zavrgla tri pritožbe

O zahtevku četrtega vlagatelja Gorenjske gradbene družbe bo komisija odločila naknadno.
Državna revizijska komisija (DKOM) je prejela štiri zahtevke za revizijo, s katerimi vlagatelji izpodbijajo odločitev 2TDK o priznanju sposobnosti za gradnjo tako istrskega kot kraškega odseka drugega tira. FOTO: Jure Eržen/Delo
Državna revizijska komisija (DKOM) je prejela štiri zahtevke za revizijo, s katerimi vlagatelji izpodbijajo odločitev 2TDK o priznanju sposobnosti za gradnjo tako istrskega kot kraškega odseka drugega tira. FOTO: Jure Eržen/Delo
N. G.
18. 2. 2021 | 11:21
18. 2. 2021 | 11:36
2:04
Državna revizijska komisija je zavrgla tri pritožbe na odločitev 2TDK glede priznanja sposobnosti ponudnikom za gradnjo drugega tira. O četrti pritožbi Gorenjske gradbene družbe še niso odločili.
 
Državna revizijska komisija (DKOM) je prejela štiri zahtevke za revizijo, s katerimi vlagatelji izpodbijajo odločitev 2TDK o priznanju sposobnosti za gradnjo tako istrskega kot kraškega odseka drugega tira. Pritožbe družbe Ginex, ki ima kitajskega partnerja, konzorcija Euro-Asfalt in Içtaş ter konzorcija turških družb YDA in Unitek je zavrgla.

image_alt
Marca bi morali vedeti, koliko nas bo stal drugi tir


»Državna revizijska komisija je ugotovila, da navedeni vlagatelji z zahtevki za revizijo zahtevajo ponovno presojo o isti stvari, to je ponovno presojo ravnanja naročnika, o katerem je Državna revizijska komisija že (pravnomočno) odločila. Zahtevki za revizijo so vsebinsko enaki zahtevkom za revizijo, ki so jih vlagatelji že vložili v tem postopku oddaje javnega naročila, in ne vsebujejo novih razlogov, ki niso bili obravnavani v okviru predhodnega postopka pravnega varstva,« so pojasnili na DKOM.
 
O zahtevku četrtega vlagatelja Gorenjske gradbene družbe, ki za posel tekmujejo v sodelovanju s češkim Metrostavom in novomeškim CGP, bo komisija odločila naknadno. Po tej odločitvi bo 2TDK lahko prejel tudi finančne ponudbe ponudnikov. Rok za oddajo ponudb je 22. februar, a po neuradnih informacijah naj bi nadzorni svet 2TDK ta rok jutri premaknil na začetek marca.


Trije sposobni za gradnjo


Spomnimo, uprava 2TDK je odločila, da so za gradnjo drugega tira usposobljeni trije kandidati, in sicer turški Cengiz, avstrijski Strabag z nemškim in turškim partnerjem ter Kolektor CPG z dvema turškima partnerjema.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine