Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Digitalnih obrambnih igralcev je premalo

Evropski projekt CyberHubs bo poskrbel za zapiranje vrzeli v kompetencah na področju kibernetske varnosti.
Tudi na področju sprejemanja ukrepov za varno uporabo tehnologije je ena največjih težav pomanjkanje ustrezno usposobljenih strokovnjakov. FOTO: Leon Vidic/Delo
Tudi na področju sprejemanja ukrepov za varno uporabo tehnologije je ena največjih težav pomanjkanje ustrezno usposobljenih strokovnjakov. FOTO: Leon Vidic/Delo
Miran Varga
7. 10. 2024 | 08:00
9:07

V nadaljevanju preberite:

Število kibernetskih napadov v Evropi se je v letu 2022 povečalo za 40 odstotkov glede na leto pred tem. Tudi letošnje številke za vse, ki skrbijo za informacijsko in kibernetsko varnost, niso spodbudne. V Centru kibernetske varnosti in odpornosti Telekoma Slovenije so že v prvih devetih mesecih obravnavali rekordno število kibernetskovarnostnih dogodkov – in sicer več kot trikrat več kot v istem obdobju lani.

Ne smemo se torej slepiti, da majhna Slovenija ni zanimiva za kibernetski kriminal, ki je, šokantno, tako dobičkonosen, da bi, pretvorjeno v številke BDP, predstavljal že tretje največje gospodarstvo na svetu.

Zakaj je kibernetski kriminal tako uspešen? Predvsem zato, ker primanjkuje varnostnih strokovnjakov, pa tudi posamezniki s(m)o premalo ozaveščeni glede digitalnih groženj in podučeni o obrambi proti njej. Zgolj v ZDA ocenjujejo, da je trenutni primanjkljaj okoli 400.000 varnostnih strokovnjakov.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine