Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Hrbtenica digitalnega sveta mora ostati v vrhunski kondiciji

Zmogljivosti rastejo počasneje od povpraševanja, ki ga večinoma poganjajo pričakovanja o uporabi umetne inteligence.
Pomanjkanje zmogljivosti v podatkovnih centrih lahko postane ozko grlo za nadaljnji digitalni razvoj. FOTO: Akhtar Soomro/Reuters
Pomanjkanje zmogljivosti v podatkovnih centrih lahko postane ozko grlo za nadaljnji digitalni razvoj. FOTO: Akhtar Soomro/Reuters
Miran Varga
1. 9. 2024 | 20:00
8:57

V nadaljevanju preberite:

Povečanje števila in zmogljivosti podatkovnih centrov po svetu se nadaljuje. Poročilo podjetja CBRE Research razkriva, da je v prvem četrtletju letošnjega leta svet bogatejši za več kot 20 odstotkov zmogljivosti podatkovnih centrov v primerjavi z lani.

Največ zmogljivosti so dodali v ZDA, in sicer kar 808 megavatov (MW) oziroma 24,4 odstotka več kot lani, sledila pa jim je azijsko-pacifiška regija z 22-odstotno rastjo, ki se je močno približala mejniku 3000 MW skupnih zmogljivosti podatkovnih centrov.

Tamkajšnja vozlišča Tokio, Sydney, Hongkong in Singapur imajo vsako veliko več kot pol GW računskih zmogljivosti, in to kljub precej strožjim omejitvam pri načrtovanju podatkovnih centrov v Singapurju. Azija utegne v prihodnje celo prehiteti zahod, saj so aktivnosti gradnje novih podatkovnih centrov pospešene po vsej regiji.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine