Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Novice

Covid-19 je v prvi polovici leta zmanjšal prodajo za 40 odstotkov

V zadnjih mesecih in tednih se kupci viličarjev vračajo z novimi naročili, a prodajalci viličarjev bodo veseli, če bodo letos prodali okoli 1200 enot.
Ne samo da morajo zaradi covida-19 vozniki viličarjev v skladiščih nositi maske, tudi prodajalcem je posel upadel.<br />
FOTO: Jure Eržen
Ne samo da morajo zaradi covida-19 vozniki viličarjev v skladiščih nositi maske, tudi prodajalcem je posel upadel.<br /> FOTO: Jure Eržen
12. 10. 2020 | 08:00
6:44
Po spomladanskem šoku »zaprtja gospodarstva« se je prodaja novih viličarjev znižala za 30 do 40 odstotkov, še bistveno bolj prizadet je bil najemni trg. Čez poletje si je povpraševanje opomoglo in tudi na račun dobrih prvih dveh mesecev so bili prejšnji teden naši sogovorniki razmeroma optimistični, računajo na okoli 20 odstotkov nižji obseg prodaje kot lani. Seveda pa je velika neznanka drugi val covida-19, pri katerem je težko oceniti, kako ostro bo prizadel gospodarstvo do konca letošnjega leta.

Prodajalci pričakujejo, da bo druga polovica leta boljša od prve, če ne bodo spet začeli veljati strogi ukrepi, je pa v sedanjih razmerah zelo težko napovedati, kakšen bo obseg prodaje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine