Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Novice

Big Bang prevzema srbskega spletnega trgovca BC Group

Celotna skupina bo imela po izpeljanem prevzemu skoraj 700 zaposlenih, leta 2028 bo ustvarila več kot pol milijarde evrov prihodkov.
Zaključek transakcije je predviden do konca leta, saj morajo posel potrditi še pristojne agencije za varstvo konkurence, so sporočili iz Big Banga. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Zaključek transakcije je predviden do konca leta, saj morajo posel potrditi še pristojne agencije za varstvo konkurence, so sporočili iz Big Banga. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
25. 8. 2023 | 11:24
25. 8. 2023 | 14:12
2:53

Trgovec Big Bang je podpisal pogodbo za nakup 100-odstotnega lastniškega deleža hitro rastočega srbskega spletnega trgovca BC Group. Zaključek transakcije je predviden do konca leta, saj morajo posel potrditi še pristojne agencije za varstvo konkurence, so sporočili iz Big Banga.

»Po nakupu hrvaške družbe Sancta Domenica je Skupina Big Bang v preteklem letu ustvarila rekordnih 270 milijonov evrov prihodkov. Prav tako povečujemo delež prihodkov iz prodaje na spletu, tudi z lansko vzpostavitvijo spletne tržnice v okviru spletnega mesta Bigbang.si, na kateri je registriranih že več kot 150 podjetij. Naše ambicije pa so še večje, saj želimo postati vodilni regijski 'digital first' trgovec in tržnica potrošniške elektronike, ki bosta kupcem na vsakem koraku zagotavljala najboljšo uporabniško izkušnjo. Pri uresničitvi teh ambicij nam bo bistveno pomagal prevzem BC Group, s katerim bo Skupina Big Bang pridobila pomembno znanje s področja spletne prodaje, izkoristili pa bomo lahko tudi sinergije pri nabavi, logistiki in digitalizaciji poslovanja,« je ob sklenitvi dogovora povedal glavni izvršni direktor Big Banga Uroš Mesojedec.

»V BC Group imamo za prihodnje obdobje ambiciozne načrte, zaradi česar smo tudi iskali primernega strateškega partnerja, ki bi delil našo vizijo. Če smo lani ustvarili 35 milijonov evrov prihodkov, jih želimo v naslednjih petih letih povečati na več kot 90 milijonov evrov. Verjamem, da bomo v okviru Skupine Big Bang te načrte še lažje dosegli, obe podjetji pa imata tudi zelo podoben pogled na poslovanje, saj kupca postavljata na prvo mesto,« je povedal direktor in dosedanji večinski lastnik BC Group Oleg Kulidžan, ki pričakuje, da bo BC Group v prihodnje na srbskem trgu lahko kupcem zagotovil še boljši in širši nabor izdelkov, izvrstno logistiko in najboljšo uporabniško izkušnjo.

Celotna skupina bo imela po izpeljanem prevzemu že skoraj 700 zaposlenih, na trgu s skupno 16 milijoni prebivalcev pa bo skladno z načrti leta 2028 ustvarila več kot pol milijarde evrov prihodkov.

Sorodni članki

Prevzem

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine